Contracte semnate pentru construirea a peste 60 de kilometri de autostradă. Despre ce tronsoane este vorba

Vineri, 24 Noiembrie 2023, ora 14:14
2069 citiri
Contracte semnate pentru construirea a peste 60 de kilometri de autostradă. Despre ce tronsoane este vorba
Lucrări în infrastructură FOTO Facebook/ Cristian Pistol

Şeful CNAIR Cristian Pistol anunţă că vineri, 24 noiembrie, au fost semnate trei noi contracte pentru proiectarea şi construirea tronsoanelor 1 şi 2 ale autostrăzii Sibiu – Făgăraş, parte a A13, şi de secţiunea Suplacu de Barcău - Chiribiş din Autostrada Transilvania, ceea ce înseamnă încă 60,52 km de autostradă.

”Astăzi, am semnat 3 noi contracte pentru proiectarea şi construcţia a încă 60,52 km de autostradă! Este vorba de tronsoanele 1 şi 2 ale autostrăzii Sibiu - Făgăraş (parte a A13) şi de secţiunea Suplacu de Barcău - Chirbiş din Autostrada Transilvania. SecţiuneaSuplacu de Barcău - Chirbiş, în lungime de 26,35 km, va fi construită de un antreprenor român, Construcţii Erbaşu SA, care trebuie să finalizeze proiectarea şi execuţia acestei secţiuni din autostrada Transilvania în maximum doi ani de la emiterea ordinului de începere. Contractul în valoare de 884,123 milioane de lei, fără TVA este finanţat din Programul Transport (PT)”, precizează Pistol.

În cadrul acestui contract este prevăzută şi construirea a 8 poduri, 8 pasaje şi 3 viaducte.

Proiectarea şi construirea celor 68,04 km de autostradă dintre Sibiu şi Făgăraş a fost atribuită antreprenorului turc Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS, care are la dispoziţie 12 luni pentru proiectarea şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor de construcţie a acestei autostrăzi.

  • Tronsonul 1: Boiţa (AutostradaSibiu - Piteşti) - Avrig - Mârşa (DJ 105G) în lungime de 14,25 km are o valoare de 1,89 miliarde lei fără TVA;
  • Tronsonul 2: Mârşa (DJ105G) – Arpaşu de Jos (DN1) în lungime de 19,92 km are o valoare de 1,54 miliarde de lei, fără TVA.

Contractele pentru proiectarea şi construcţia tronsoanelor 3 (Arpaşu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ105B) (17,61 km) şi 4 (Sâmbăta de Sus (DJ105B) - Municipiul Făgăraş (16,26 km) şi drum de legătură cu DN1 (5,6 km) au fost semnate anterior cu acelaşi constructor turc în datele de 16.08.2023 şi respectiv 20.09.2023.

Şi finanţarea acestor contracte este asigurată din Programul Transport (PT).

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
#infrastructura Romania, #autostrada, #kilometri noi autostrada , #infrastructura