Ce trebuie să faci când te "acostează" telefonic un infractor cibernetic şi vrea să te lase fără banii din cont. Top 5 paşi extrem de importanţi.

Vineri, 14 Octombrie 2022, ora 08:30
84588 citiri
Ce trebuie să faci când te "acostează" telefonic un infractor cibernetic şi vrea să te lase fără banii din cont. Top 5 paşi extrem de importanţi.
Instituţia bancară nu va cere niciodată să autorizați nimic introducând codul PIN în telefon FOTO Pixabay.com

Creativitatea şi disperarea infractorilor cibernetici îi uimeşte şi cei mai priceputi specialişti în domeniu protecţiei datelor din cadrul departamentelor de politie din intreaga lume.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi ce trebuie să faci să îţi protejezi contul bancar în cazul în care eşti acostat telefonic de către un astfel de infractor.

Banca și poliția nu vă vor suna niciodată și vă vor cere să verificați codul PIN, să retrageți numerar sau să cumpărați bunuri de mare valoare.

De asemenea, nu vor veni niciodată acasă pentru a vă ridica cardul, numerarul sau articolele achiziționate. Dacă primiți un astfel de apel, încheiați apelul!

Dacă primiți un telefon de la banca sau de la poliție, asigurați-vă că știți cine este persoana respectivă înainte de a preda orice detalii personale.

Puteți face acest lucru sunând la banca unde aveti contul (numărul de pe spatele cardului) sau la poliție (021-112) pe o altă linie telefonică.

Pentru a obține o altă linie, utilizați un telefon deținut de un membru al familiei, un prieten sau un vecin. Procedati de această manieră deoarece escrocii pot menține liniile telefonice deschise după ce pretind că închid.

Astfel, în timp ce credeți că efectuați un nou apel telefonic, linia este încă deschisă pentru escroc, care se preface a fi cineva de la banca sau de la poliție.

În funcție de banca unde aveti contul, întrebările de securitate pe care le pun pot fi diferite, dar nu vă vor cere niciodată să autorizați nimic introducând codul PIN în telefon.

Nu trimiteti niciodată bani în străinătate unei persoane pe care nu ati întâlnit-o niciodată sau unei persoane pe care nu o cunoașteti și în care nu aveti încredere.

De asemenea, nu fiți niciodată de acord să păstrați secretă relația pe care o aveti cu potenţialul infractor cibernetic. Acesta este un truc psihologic, care vă determină să nu comunicaţi familiei și prietenilor.

De asemenea, nu acceptaţi nicio ofertă de bani. Un escroc vă poate cere să acceptați bani de la ei în propriul cont bancar, folosind o poveste foarte convingătoare (chiar lacrimogenă) despre motivul pentru care nu își pot folosi propriul cont.

Circumstanțele pot părea autentice, insă este posibil să comiteți, fără să știți, infracțiunea de spălare a banilor.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#infractori cibernetici, #cont, #Banca, #politie, #escroc, #PIN, #telefon , #Banca