Inflația, un ucigaș tăcut al bugetului personal. Top 4 modalităţi la îndemână să contracarezi contextul economic nefavorabil

Vineri, 19 August 2022, ora 08:30
18690 citiri
Inflația, un ucigaș tăcut al bugetului personal. Top 4 modalităţi la îndemână să contracarezi contextul economic nefavorabil
Ați putea să vă închiriați lucrurile de valoare sau cele foarte utile și să obțineți venituri regulate FOTO Pixabay.com

Ne izbim zi-de-zi de neprietenoasa inflaţie, cea care a pus stăpânire brutal pe buzunarele noastre. Nu doar pe cele ale românilor, ci pe toate "buzunarele" din întreaga lume.

Dar cum pe noi ne interesează ceea se întamplă în imediata apropiere, este foarte important să întelegem că în condițiile în care inflația se extinde, va afecta din ce in ce mai mulți oameni, motiv pentru care este necesar să luăm măsuri, pentru că facturile şi preţurile alimentelor vor continua să crească.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi ce paşi la îndemână ar fi de făcut, ce acțiuni ar fi de evitat şi care vă pot ajuta să ţineţi în frâu perioada de inflație ridicată, oricât ar dura aceasta.

Cel mai bun mod de a combate creșterea inflației este să reveniți la elementul de bază consacrat: calculele! Ştiți pe ce cheltuiți banii, aveți un plan de investiții pe termen lung și luați în considerare modalități de a vă crește veniturile, într-o manieră cat mai comodă.

Găsiți modalități serioase de a vă reduce sau controla cheltuielile

Este posibil să puteți compensa o parte din creșterea cheltuielilor, aruncând o privire mai atentă supra facturilor, reducând ceea ce nu aveți nevoie și încercând să reduceți sau să negociați restul.

Puteti reduce cheltuielile cu telefonul. Poate ca achizitia unui telefon scump, de ultimă generatie, nu este cea mai buna optiune in acest moment, dacă aveti probleme cu bugetul. Sau poate puteti renegocia financiar asigurarea, spre exemplu.

Reduceţi risipa

Să reduceți risipa de orice tip si să rămâneti la ceea ce este strict necesar este un bun început. Când vine vorba de produse alimentare puteți economisi bani fiind mai eficienţi cu ceea ce luaţi de pe rafturi.

Planificarea meselor este o modalitate simplă de a vă îmbunătăți cheltuielile la cumpărături. Priviți calendarul și planificați nopțile în care veți fi acasă și zilele în care dvs. sau copiii veți avea nevoie să aduceți prânzul la serviciu sau la școală.

Găsiți rețete care folosesc aceleași ingrediente. În acest fel, este mai probabil să folosiți întreaga pungă de cartofi şi sa nu faceti risipă. Asta nu inseamnă sa cumpărati produse mult mai ieftine, ceea ce ar insemna mese mai putin hrănitoare.

Şi, nu în ultimul ran, mai atenţi când utilizăm gazul, lumina şi mai economi cu consumul de apă.

Creșteti-vă venitul

S-ar putea să nu fie ușor deloc să vă creșteți salariul peste noapte. Astfel, că ati putea câștiga bani în plus în afara locului de muncă.

Există opțiuni pentru a vinde lucruri pe care nu le utilizați pe diferite platforme cunoscute şi sigure sau ați putea să vă închiriați lucrurile și să obțineți venituri regulate.

Există, de asemenea, o varietate de activităţi secundare, cu un program flexibil, sau care pot fi făcute de acasă. Deși nu există întotdeauna o modalitate rapidă sau ușoară de a vă crește în mod sustenabil venitul, există opțiuni pentru a câștiga bani suplimentari pentru a acoperi cheltuieli imediate.

Importante sunt răbdarea şi informarea

Este indicat să investiţi în această perioadă, este adevărat, dar cel mai important aspect este să NU investiţi dacă nu sunteţi documentaţi, dacă nu aveţi experienţa necesară. Este foarte tentantă expresia... "mai mulţi bani fără efort".

Cele mai multe modalităţi sunt extrem de profitabile, dar pentru a putea beneficia de ele trebuie, în primul rând, să le studiaţi cât mai mult, apoi să să descoperiţi care este cea mai OK pentru dvs.

CEC Bank te invaţă sa fii responsabil cu banii tăi!

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#inflatie, #buzunare, #masuri, #bani, #cumparaturi, #cheltuieli, #produse alimentare , #Banca