Câți bani cheltuim în plus în fiecare lună din cauza inflației. Calculul făcut în baza datelor INS

Sambata, 12 Februarie 2022, ora 09:05 2561 citiri
O familie formată din trei persoane (doi părinți și un adolescent) plătește în fiecare lună o sumă de aproximativ 250 de lei din cauza inflației FOTO Pixabay

O familie formată din trei persoane (doi părinți și un adolescent) plătește în fiecare lună o sumă de aproximativ 250 de lei din cauza inflației.

Concluzia apare într-o analiză Hotnews.ro, care citează date ale Institutului Național de Statistică.

Potrivit sursei citate, costul inflației este diferit în cazul în care familia e compusă din șomeri, salariați sau pensionari. În cazul unei familii de salariați, mai arată sursa citată, costurile urcă la aproape 300 de lei (pentru același coș de produse), inflația ”costând” diferit în mediul urban și cel rural.

Potrivit calculelor Hotnews, costul lunar al inflației pentru un angajat este de 83 de lei. Pentru un agricultor prețul inflației este de 96 de lei lunar, în timp ce pentru un șomer costul lunar al inflației este de 36 de lei.

Persoanele din mediul urban resimt inflația mult mai puternic decât cele din mediul rural. Astfel, pentru un român din mediul urban costul lunar al inflației este de 98 de lei, în timp ce pentru o persoană din mediul rural costul inflației este de 65 de lei/luna.

În calcul au fost luate cele mai recente date transmise de INS privind inflația.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com