Alertă privind bolile grave: Un organism de pe sol ce poate fi aliment cauzează infecții severe de plămâni

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 02:23
5685 citiri
Alertă privind bolile grave: Un organism de pe sol ce poate fi aliment cauzează infecții severe de plămâni
Harta infecțiilro pulmonare fungice din SUA FOTO: Medical Xpress

Un studiu efectuat de oamenii de știință de la Universitatea de medicină Washington din Statele Unite, publicat în revista Clinical Infectious Diseases pe 11 noiembrie 2022, trage un semnal de alarmă în privința unui organism de pe sol, ciupercile din specia Histoplasma. Acestea pot cauza boli grave la plămâni la oameni, după ce ei inhalează sporii din ciupercile de la sol, lucru constatat în 48 de state din SUA.

Experții avertizează că infecțiile pulmonare fungice cauzate de ciupercile din specia Histoplasma reprezintă o problemă de sănătate la nivel national în Statele Unite, potrivit Medical Xpress.

Studiile din anii 1950 și 1960 au indicat că infecțiile pulmonare fungice erau o problemă doar în anumite părți ale Americii. Dar, noul studiu, publicat în Clinical Infectious Diseases, arată că nu mai este așa.

Lipsa vitaminei D duce la o boală gravă: Legătura descoperită de medici

„La fiecare câteva săptămâni primesc un telefon de la un medic din zona Boston – un medic diferit de fiecare dată – cu privire la un caz pe care nu îl poate rezolva”, a spus autorul principal Andrej Spec, profesor la Universitatea Washington și specialist în infecțiile fungice cauzate de ciuperci.

Histoplasma, sau histo, este una dintre cele trei specii principale de ciuperci din sol care provoacă infecții pulmonare în SUA, extinzându-se în 48 de state, cel mai probabil din cauza schimbărilor climatice.

Oamenii dezvoltă infecții pulmonare fungice după ce inhalează sporii din ciuperci de pe sol. Sporii sunt transportați în aer atunci când solul este perturbat de agricultură, amenajări, construcții sau chiar doar de oameni care se plimbă în medii bogate în ciuperci, cum ar fi peșterile.

Majoritatea adulților și copiilor sănătoși pot lupta cu o infecție fungică cu ușurință, dar sugarii, adulții în vârstă și persoanele cu sistemul imunitar compromis pot dezvolta febră, tuse, oboseală și alte simptome.

O nouă specie de oameni descoperită: ”Am văzut ceva ce nu credeam că găsesc vreodată” VIDEO

Infecțiile pulmonare fungice pot fi ușor confundate cu infecții pulmonare bacteriene sau virale, cum ar fi COVID-19, pneumonia bacteriană și tuberculoza. „Oamenii cu infecție fungică a plămânilor petrec adesea săptămâni încercând să obțină diagnosticul corect și tratamentul adecvat, și tot timpul se simt groaznic”, a afirmat autorul principal al studiului Patrick B. Mazi

„De obicei, există mai multe forme de îngrijire a sănătății cu multiple oportunități de testare și diagnostic, dar medicul pur și simplu nu ia în considerare o infecție fungică până când nu epuizează toate celelalte posibilități”, a spus Mazi.

Cercetătorii au calculat numărul de infecții fungice pulmonare la nivel național din 2007 până în 2016. În cele 50 de state americane, 94% aveau cel puțin un district cu o problemă cu infecții pulmonare fungice grave cauzate de speciile de ciuperci Histoplasma, 69% de Cocciodiodes și 78% cu Blastomyces.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#infectii pulmonare, #boli plamani, #ciuperci, #infectie fungica tratament, #infectii plamani, #ciuperci otravitoare , #stiri sanatate