Cazuri rare de ”variola maimuțelor”, depistate în Marea Britanie. Care sunt simptomele bolii

Sambata, 14 Mai 2022, ora 17:19
4381 citiri
Cazuri rare de ”variola maimuțelor”, depistate în Marea Britanie. Care sunt simptomele bolii
”Variola maimuțelor” a fost descoperită pentru prima dată în 1958 FOTO who.int

Autoritățile sanitare din Londra au anunțat că două persoane au fost depistate cu ”variola maimuțelor”, la Londra, potrivit Sky News.

Cele două persoane care s-au infectat locuiesc în aceeași gospodărie și nu au legătură cu cazul anunțat la începutul lunii.

Una dintre persoanele testate pozitiv recent este internată la unitatea de experți în boli infecțioase de la St Mary's Hospital, Imperial College Healthcare NHS Trust din Londra, iar cealaltă este în izolare, neavând nevoie de tratament spitalicesc, potrivit Digi 24.

Ce este ”variola maimuțelor” și ce simptome au bolnavii

Variola maimuțelor” a fost descoperită pentru prima dată în 1958, când au apărut focare ale unei boli asemănătoare cu variola la maimuțele ținute pentru cercetare. Primul caz la om a fost înregistrat în 1970.

Potrivit specialiștilor, boala este răspândită în principal de animalele sălbatice din anumite zone din vestul sau centrul Africii, iar riscul de a o contracta în Marea Britanie este foarte scăzut.

Infecția virală este similară cu variola umană și provoacă de obicei o boală ușoară, pacienții recuperându-se în câteva săptămâni.

Printre simptome se numără febra, durerile de cap, durerile musculare, de spate, ganglionii limfatici umflați, frisoanele și epuizare, potrivit UKHSA. Pacienții pot devolta și o erupție cutanată, care formează o crustă și, ulterior, cade.

Directorul departamentului de infecții clinice și emergente din cadrul UKHSA, Dr. Colin Brown, a precizat că infecția ”nu se răspândește ușor între oameni și necesită un contact personal strâns” cu o persoană care este simptomatică. „Riscul general pentru publicul larg rămâne foarte scăzut”, a adăugat el.

Cazul anunțat la începutul lunii a fost la o persoană care călătorise recent în Nigeria, unde se crede că a contractat infecția, mai amintește sursa citată.

Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
O femeie din Marea Britanie s-a dus la un spital pentru animale sălbatice, susținând că a găsit un arici pe marginea unui drum și l-a luat acasă, unde s-a ocupat de îngrijirea lui peste...
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Forţele aeriene regale britanice au paraşutat luni peste 10 tone de ajutoare - inclusiv apă, orez, ulei de gătit, făină, conserve şi lapte praf pentru copii - către palestinienii din Gaza,...
#infectie, #maimute, #Marea Britanie, #variola maimutelor , #Marea Britanie
Comentarii
Poza Snyder
Snyder
rank 5
Variola "maimutzelor" va fi adusa in Romania de catre "valorile"
Poza Pieues
Pieues
rank 1
mana aia e de la o maimutza ?