Cazuri rare de ”variola maimuțelor”, depistate în Marea Britanie. Care sunt simptomele bolii

Sambata, 14 Mai 2022, ora 17:19 3672 citiri
”Variola maimuțelor” a fost descoperită pentru prima dată în 1958 FOTO who.int

Autoritățile sanitare din Londra au anunțat că două persoane au fost depistate cu ”variola maimuțelor”, la Londra, potrivit Sky News.

Cele două persoane care s-au infectat locuiesc în aceeași gospodărie și nu au legătură cu cazul anunțat la începutul lunii.

Una dintre persoanele testate pozitiv recent este internată la unitatea de experți în boli infecțioase de la St Mary's Hospital, Imperial College Healthcare NHS Trust din Londra, iar cealaltă este în izolare, neavând nevoie de tratament spitalicesc, potrivit Digi 24.

Ce este ”variola maimuțelor” și ce simptome au bolnavii

Variola maimuțelor” a fost descoperită pentru prima dată în 1958, când au apărut focare ale unei boli asemănătoare cu variola la maimuțele ținute pentru cercetare. Primul caz la om a fost înregistrat în 1970.

Potrivit specialiștilor, boala este răspândită în principal de animalele sălbatice din anumite zone din vestul sau centrul Africii, iar riscul de a o contracta în Marea Britanie este foarte scăzut.

Infecția virală este similară cu variola umană și provoacă de obicei o boală ușoară, pacienții recuperându-se în câteva săptămâni.

Printre simptome se numără febra, durerile de cap, durerile musculare, de spate, ganglionii limfatici umflați, frisoanele și epuizare, potrivit UKHSA. Pacienții pot devolta și o erupție cutanată, care formează o crustă și, ulterior, cade.

Directorul departamentului de infecții clinice și emergente din cadrul UKHSA, Dr. Colin Brown, a precizat că infecția ”nu se răspândește ușor între oameni și necesită un contact personal strâns” cu o persoană care este simptomatică. „Riscul general pentru publicul larg rămâne foarte scăzut”, a adăugat el.

Cazul anunțat la începutul lunii a fost la o persoană care călătorise recent în Nigeria, unde se crede că a contractat infecția, mai amintește sursa citată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Pieues
rank 4
mana aia e de la o maimutza ?
Snyder
rank 5
Variola "maimutzelor" va fi adusa in Romania de catre "valorile"