O "amibă care mănâncă creierul" i-a intrat prin nas unui adolescent în timp ce era la plajă. În ce stare se află tânărul

Marti, 26 Iulie 2022, ora 11:40
8663 citiri
O "amibă care mănâncă creierul" i-a intrat prin nas unui adolescent în timp ce era la plajă. În ce stare se află tânărul

Un adolescent din Florida a fost infectat de o amibă care se hrănește cu creierul uman după ce a fost la plajă cu părinții săi. Tânărul se zbate între viață și moarte în spital.

Adolescentul în vârstă de 13 ani a ajuns la camera de gardă când a început să aibă dureri de cap și halucinații, potrivit NBC2, citat de Today.

Simptomele au apărut la o săptămână după ce băiatul și familia lui au mers la o plajă din Port Charlotte, Florida, pe 1 iulie.

Amiba care mânâncă creierul, Naegleria fowleri, a intrat în corpul adolescentului prin nas înainte de a-i infecta creierul.

Naegleria fowleri este un organism unicelular găsit în ape calde și dulci și poate provoca o infecție rară a creierului numită meningoencefalită amibiană primară (PAM) atunci când intră în organism prin nas, potrivit CDC.

Astfel de cazuri sunt foarte rare

Cazurile de PAM sunt extrem de rare, iar infecțiile devin mai frecvente atunci când căldura prelungită determină scăderea nivelului apei și creșterea temperaturii acesteia crește.

Simptomele infecției

Simptomele inițiale includ dureri de cap, febră, greață sau vărsături, urmate de gât înțepenit, confuzie, lipsă de atenție, pierderea echilibrului, convulsii sau halucinații.

„Din păcate, Naegleria fowleri se prezintă ca și cum un copil ar avea meningită,” a spus mătușa adolescentului.

Aceasta a declarat că de când a fost internat, inflamația din creierul adolescentului a crescut.

„A fost extubat aseară; respiră singur,” a scris ea, adăugând: „Este într-o stare de minimă conștiență, așa că are perioade foarte scurte de conștientizare, dar în rest doarme și se luptă extrem de tare. RMN-ul său arată mai multă inflamație în creier.”

Alt caz la începutul lui iulie, în Iowa

La începutul acestei luni, un alt caz de Naegleria fowleri a fost detectat la un locuitor al Missouri care a intrat în apa din Lake of Three Fires din Iowa. Acesta a murit două săptămâni mai târziu, oficialii din domeniul sănătății au raportat că individul a murit.

Și în 2018, un tânăr de 29 de ani din New Jersey a murit după ce o amibă i-a pătruns în cap, după ce acestuia i-a intrat apă în nas.

În septembrie 2020, amiba mortală care se hrănește cu creierul uman, a fost descoperită în rețeaua de alimentare cu apă a orașului Brazoria, Texas. Locuitorilor le-a fost este interzis să bea sau să folosească apa de la robinet.

Microbul care provoacă o forma rară de encefalită a fost depistat în rețeaua de apa care ajunge la 58.000 de persoane.

Amiba care se hrănește cu creierul uman a fost descoperită în 1962. De atunci, 145 de oameni au fost infectați în Statele Unite și doar patru dintre ei au supraviețuit.

Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Pe măsură ce se apropie sezonul estival, este timpul să te pregătești pentru respectarea regulilor esențiale ale etichetei la plajă. Spațiul personal: Încearcă să-l respecți Julie...
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
#infectie, #creier, #amiba creier nas, #plaja, #Florida, #adolescent , #stiri internationale