A crescut brusc numărul de cazuri COVID în Irlanda. Autoritățile pun fenomenul pe seama petrecerilor de Saint Patrick's Day

Marti, 22 Martie 2022, ora 14:55 1380 citiri
Oamenii au petrecut de Ziua Sfântului Patrick, ocrotitorul Irlandei FOTO: Unsplash.com

Autorităţile sanitare irlandeze au informat marți, 22 martie, că au fost raportate aproape 64.000 noi contagieri de COVID-19 de joia trecută până marţi.

Infectările ar fi urmarea unui sfârşit de săptămână prelungit care a început la 17 martie cu sărbătorirea Saint Patrick's Day, patronul Irlandei, relatează EFE.

Guvernul de la Dublin preconizase o escaladare a cazurilor în această perioadă, când joi şi-au dat întâlnire în capitala irlandeză peste 500.000 de persoane pentru a urmări tradiţionala paradă de Saint Patrick's Day, prima care se desfăşoară de la începerea pandemiei.

În total, autorităţile au detectat de joi până luni 63.954 noi contagieri, după realizarea testelor PCR şi antigen contabilizate de Serviciului Naţional de Sănătate (Ireland's Health Services - HSE)

Consilierul delegat al HSE, Paul Reid, a semnalat că numărul spitalizărilor cu COVID-19 este în prezent de 1.308, deşi majoritatea nu sunt grave datorită campaniei de vaccinare. El a explicat totodată că 50% dintre internări nu sunt asociate COVID-19, pacienţii fiind testaţi pozitiv la internarea pentru alte motive.

Irlanda se confruntă cu "al doilea val de Omicron", însă nu preconizează reintroducerea restricţiilor împotriva pandemiei.

Se studiază totuşi posibilitatea administrării, la jumătatea acestui an, a celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID-19 pentru anumite categorii de persoane.

În Irlanda, 84,96% din populaţia cu vârsta peste 5 ani este vaccinată cu schema completă, 86,33% a primit cel puţin o doză de vaccin, iar peste 55% a primit şi doza booster.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News