Planurile unui general care surprind lumea: Cea mai mare țară musulmană vrea să devină o mare putere mondială

Marti, 09 Ianuarie 2024, ora 01:07
7456 citiri
Planurile unui general care surprind lumea: Cea mai mare țară musulmană vrea să devină o mare putere mondială
Parbowo Subainto este candidat la alegerile prezidențiale din Indonezia FOTO / captură Newsweek

Războiul dintre Israel și Hamas a trimis o undă de șoc în întreaga lume, dar în special în regiunea arabă. Omenirea trece printr-o perioadă de crize profunde care zguduie ordinea internațională, iar un fost general, Prabowo Subianto, actualul ministru al Apărării din Indonezia, surprinde tot globul prin faptul că dorește ca națiunea sa, cea mai mare țară musulmană de pe glob să devină o mare putere mondială.

În calitate de candidat și favorit la alegerile prezidențiale din Indonezia din 14 februarie 2024, el și-a dezvăluit planul prin care vrea să-și afirme rolul națiunii sale pe scena mondială și de a aborda conflictele globale din Gaza, Ucraina și din regiunea Asia-Pacific, potrivit Newsweek.

Au mai rămas doar câteva săptămâni până când Indonezia își va desfășura votul național pe 14 februarie 2024 și Prabowo se bucură de un avantaj puternic împotriva celor doi rivali de top, fostul guvernator al Jakarta Anies Baswedan și fostul guvernator al Java Centrală Ganjar Pranowo.

Statele Unite înfruntă noua ”axă a răului”: Strategia Americii de a lovi noua ”gașcă” a lui Putin

În calitate de lider al Marii Mișcări Naționaliste Indoneziene, cunoscută sub numele de Partidul Gerindra, Prabowo a subliniat în mod deosebit angajamentul de a consolida apărarea și securitatea.

În plus, el afirmă că intenționează să se extindă cu mult mai mult decât zona armatei, dacă va fi ales ca următorul șef de stat al națiunii care are o dezvoltare rapidă, având un potențial geopolitic masiv.

Deși se prezintă ca un vestitor al viitorului celor aproape 280 de milioane de oameni ai țării sale, cea mai mare populație musulmană din lume, Prabowo nu este lipsită de controverse.

Dar, în timp ce a fost odată exilat din Indonezia și interzis din Statele Unite, Prabowo a câștigat aprobarea părților interesate majore din țară și din străinătate. El se autoproclamă acum ca omul care va inaugura o nouă eră pentru faimoasa Indonezia nealiniată, într-o perioadă de crize profunde care zguduie ordinea internațională și tensiuni infinite între SUA și China, care amenință să-și destabilizeze propria regiune.

Lumea, în pragul catastrofei mondiale: Un alt război ar putea izbucni brusc, după Ucraina și Gaza

Fostul general își afirmă cu tărie aspirația sa de face din Indonezia un actor important pe scena mondială. ”Viziunea mea asupra securității este mult mai largă și mult mai ambițioasă decât investiția în armată și forțele de securitate. Cred că drumul nostru către o Indonezia cu adevărat sigură și puternică trece prin dezvoltarea țării noastre și bunăstarea poporului nostru și puterea societății noastre”.

Tensiunile care se apropie mult mai mult de Indonezia în regiunea Asia-Pacific au fost, de asemenea, un focar al atenției globale și al preocupărilor de securitate. Prabowo a spus că ”Întreaga lume este îngrijorată pentru că atunci când există tensiuni între două puteri precum SUA și China, repercusiunile se simt peste tot.

Dar regiunea noastră are mai multe motive să fie îngrijorată, deoarece regiunea Asia-Pacific este direct afectată de aceste tensiuni. Ele au un impact asupra țărilor noastre vecine. Ele riscă să deterioreze securitatea și stabilitatea pentru regiunea noastră și să ne afecteze grav economiile, dezvoltarea noastră”.

Oficialul susține că Indonezia își va menține relațiile cu SUA și China. ”Atât SUA, cât și China sunt parteneri foarte importanți pentru noi. Avem relații excelente cu amândoi. SUA este o țară cu care am împărtășit relații foarte bune de zeci de ani. Ei sunt unul dintre cei mai importanți parteneri ai noștri într-o gamă largă de sectoare. China este, de asemenea, un partener foarte important, în special un partener economic, și o țară foarte influentă în regiunea noastră. Voi lucra pentru a menține aceste parteneriate importante”.

Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Germania duce o ofensivă de farmec în interiorul Partidului Republican. Japonia își aliniază propriul „îmblânzitor“ pentru Trump. Oficiali guvernamentali mexicani discută cu tabăra...
Cum arată „Ordinea mondială alternativă” imaginată la Beijing
Cum arată „Ordinea mondială alternativă” imaginată la Beijing
În prezent, ambiția președintelui chinez Xi Jinping de a reface lumea este de netăgăduit. El dorește să dizolve rețeaua de alianțe a Washingtonului și să epureze ceea ce el respinge ca...
#Indonezia, #musulmani, #Asia, #putere mondiala, #China, #SUA, #Asia Pacific, #China SUa conflict, #alegeri prezidentiale , #Indonezia