Cel puțin zece persoane care meditau pe o plajă din Indonezia au murit luate de valuri. Un guru a supraviețuit tragediei

Duminica, 13 Februarie 2022, ora 13:49 4076 citiri
Cel puţin zece indonezieni care meditau pe o plajă în provincia Java de Est au murit în noaptea de sâmbătă spre duminică FOTO Pixabay

Cel puţin zece indonezieni care meditau pe o plajă în provincia Java de Est au murit în noaptea de sâmbătă spre duminică după ce au fost loviţi de valuri puternice, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Ei făceau parte dintr-un grup de 23 de persoane care meditau în timp ce se ţineau de mâini pe o plajă din Payangan, în provincia Java de Est.

"Erau prea aproape de ocean şi nu s-au putut salva atunci când valurile i-au lovit", a declarat şeful poliţiei locale, Hery Purnomo, pentru TVOne.

Zece cadavre au fost recuperate din ocean şi 12 persoane au fost salvate. Un bărbat de 40 de ani este încă dat dispărut.

Hery Purnomo nu a putut spune ce tip de ritual practicau victimele, dar a precizat că un guru a supravieţuit tragediei şi va fi interogat.

Comandantul militar regional Batara Pangaribuan a declarat pentru TVOne că plaja era de obicei păzită şi închisă după lăsarea întunericului, însă grupul a reuşit să intre.

Autorităţile au sfătuit turiştii să nu înoate şi să nu se apropie prea mult de apă din cauza riscului de valuri puternice.

Anul trecut, doi turişti indonezieni au murit după ce au fost luaţi de valuri pe o plajă din districtul Malang, în Java de Est.

În 2019, cinci persoane care se aflau în vacanţă pe o plajă din provincia Lampung au murit după ce au fost lovite de valuri puternice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News