Un indigen își duce tatăl în spate pentru a fi vaccinat contra COVID-19. Povestea din spatele imaginii virale

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 07:54 3959 citiri
Tawy și Wahu FOTO Instagram/ @erikjenningssimoes

O imagine cu un tânăr indigen din Amazon, Brazilia, ce își cară tatăl în spate pentru a se vaccina împotriva COVID-19 a devenit virală, punctând cât de complicat este procesul de imunizare în zone izolate ale lumii.

Fotografia, făcută de un medic, îi arată pe Tawy (24 de ani) și pe Wahu (67 de ani) după ce amândurora li s-a administrat o doză de vaccin, potrivit BBC.

Potrivit datelor oficiale, 853 de indigeni au murit în Brazilia după ce s-au infectat cu de Covid-19, iar numărul real ar fi și mai mare.

Medicul a povestit că Wahu este aproape orb și că are probleme urinare cronice. Drept urmare, Tawy și-a cărat tatăl în spate 5-6 ore.

„A fost o demonstrație foarte frumoasă a relației minunate dintre ei”, a declarat medicul.

Tawy și Wahu aparțin comunității indigene Zo’e, care are aproximativ 325 de membri. Aceștia trăiesc în izolare în zeci de sate dintr-o zonă echivalentă cu 1,2 milioane de terenuri de fotbal, în nordul statului Para.

Poza a fost făcută în ianuarie 2021, la începutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în Brazilia. În septembrie anul trecut, Wahu a murit din motive necunoscute. Tawy rămâne cu familia sa și și-a făcut recent a treia doză de vaccin.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News