Indicele ROBOR scade la o zi după ce guvernatorul BNR a declarat că ”a cam sărit calul”

Miercuri, 10 August 2022, ora 12:27 2522 citiri
În funcție de indicele ROBOR sunt calculate dobânzile creditelor în lei FOTO Unsplash

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut miercuri de la 8,14% la 8.06%.

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut de la 8,27% la 8,21%.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat marţi că perioada dobânzilor mici a trecut şi nu va mai reveni, acestea urmând să fie relativ normale, precizând că ROBOR-ul “a sărit calul” şi s-a dus cam mult dincolo de ceea ce a întreprins BNR cu rata de politică monetară.

Mugur Isărescu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, ce mesaj are pentru românii ale căror rate s-au dublat.

“Suntem în empatie totală, nu este deloc uşor să plăteşti sume mai mari, dar mesajul nostru pe care îl dăm de un an şi ceva este că perioada dobânzilor mici a trecut, nu mai revine. Nu are niciun rost ca noi, ca şi dumneavoastră, să mai vindem iluzii. Acestea vor fi dobânzile relativ normale, cu menţiunea că ROBOR-ul a cam sărit calul, s-a dus cam mult dincolo de ceea ce am întreprins noi cu rata de politică monetară. Alte măsuri sunt în discuţie şi există pentru cei care au dificultăţi şi această amânare a creditelor pentru cei care au o situaţie specială şi centrul de negociere a diferendelor cu băncile, care funcţionează foarte bine, şi legea dării în plată, sunt foarte multe posibilităţi de a negocia situaţiile deosebite pentru cei care nu pot să plătească”, a declarat Isărescu.

El a menţionat că o persoană cu venituri mici nu poate împrumuta sume foarte mari.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Maramu1976
Maramu1976
rank 1
Ce revoluție bancară!!! 😜😂😂😂