O putere mondială, creștere de 500% a afacerilor cu Rusia. Putin a primit 32 de miliarde de dolari pentru mașina de război

Luni, 06 Martie 2023, ora 23:45
6268 citiri
O putere mondială, creștere de 500% a afacerilor cu Rusia. Putin a primit 32 de miliarde de dolari pentru mașina de război
Importurile Indiei din Rusia au crescut de 5 ori FOTO: Telegraph

Războiul provocat de Putin în Ucraina a produs schimbări semnificative pe piețele financiare și energetice din întreaga lume, dar și în schimburile comerciale globale. Astfel, o putere mondială cu o populație de 1,4 miliarde de locuitori, India, și-a sporit cu 500% importurile din Rusia, ajungând la cifra de 32,8 miliarde de dolari, în perioada aprilie-decembrie 2022, față de 6,58 de miliarde de dolari, cu un an în urmă.

India a refuzat să se alăture sancțiunilor Occidentului împotriva Moscovei, iar țara importă acum mai mult petrol brut din Rusia ca niciodată. Astfel, livrările de țiței din Rusia au crescut la un record de 1,6 milioane de barili pe zi în luna februarie 2023, potrivit Telegraph.

Rusia a continuat să fie cel mai mare furnizor de țiței, care este transformat în benzină și motorină la rafinării, pentru a cincea lună consecutiv, furnizând mai mult de o treime din tot petrolul importat de India, potrivit operatorului de urmărire a mărfurilor energetice Vortexa.

Lovitură primită în plin de Putin: Banii președintelui rus găsiți într-o ascunzătoare de procurori

De la o cotă de piață de mai puțin de 1% în coșul de import al Indiei înainte de începerea conflictului Rusia-Ucraina în februarie 2022, cota Rusiei din importurile Indiei a crescut la 1,62 milioane de barili pe zi în februarie, având o cotă de 35%.

India, al treilea cel mai mare importator de țiței din lume după China și SUA, a luat petrol rusesc care era disponibil cu reducere, după ce țările din Occident l-au evitat ca mijloc de a pedepsi Moscova pentru invazia sa în Ucraina.

Creșterea importurilor rusești a fost în detrimentul Arabiei Saudite și SUA. Importurile de petrol din Arabia Saudită au scăzut cu 16% față de luna precedentă, iar cele din SUA au scăzut cu 38%.

De ce Zelenski face jocurile mortale ale minții cu Putin: S-a aflat secretul planului

Potrivit Ministerului de Comerț și Industrie din India, Rusia a devenit a patra cea mai mare sursă de importuri din India în ultimul an. Din aprilie până în decembrie 2022, importurile din Rusia au totalizat 32,8 miliarde dolari (30,08 miliarde euro), în creștere de la 6,58 miliarde dolari în aceeași perioadă din 2021, conform DW.

Pe primele locuri în topul importurilor Indiei din 2022 au fost: China – 75,8 miliarde de dolari, Emiratele Arabe Unite – 40,7, SUA – 38,9. După Rusia, urmează Arabia Saudită – 32,4, Iraq – 27,3 și Indonezia – 23,6.

În perioada aprilie-decembrie 2022, India a importat petrol cel mai mult din Rusia, apoi din Iraq – 939.921 de barili pe zi, din Arabia Saudită – 647.813 bpz, din EAU – 404.570 bpz, din SUA – 399.914 bpz.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#India Rusia, #importuri petrol, #Rusia petrol, #export Rusia, #Rusia India, #petrol Rusia, #schimburi comerciale rusia , #stiri economice
Comentarii
Poza vasile_stanescu
vasile_stanescu
rank 1
India vinde petrolul importat de la rusi