O putere mondială schimbă tactica cu Putin: De frica SUA îi închide ușa Rusiei și trimite milioanele altcuiva

Sambata, 02 Martie 2024, ora 01:19
7411 citiri
O putere mondială schimbă tactica cu Putin: De frica SUA îi închide ușa Rusiei și trimite milioanele altcuiva
O mare putere începe să-i închidă ușa Rusiei, în privința afacerilor FOTO: GetYourGuide

Războiul Rusiei din Ucraina declanșat în februarie 2022 a dus la impunerea de pachete de sancțiuni din partea țărilor occidentale împotriva Moscovei. Acum o putere mondială își schimbă tactica față de Putin și reduce importurile de petrol rusești și le crește pe cele din Arabia Saudită, de teama sancțiunilor Statelor Unite.

India caută petrol în altă parte, iar sancțiunile SUA lovesc mai adânc Rusia. Conform firmei de analiză Kpler importurile de petrol din Arabia Saudită ale Indiei au crescut cu 22% în luna ianuarie 2024, potrivit Bloomberg.

Înăsprirea sancțiunilor americane afectează comerțul cu petrol al Indiei cu Rusia, forțând procesatorii de țiței să ia în considerare alți furnizori, potrivit directorilor rafinăriilor familiarizați cu chestiunea.

”Putin nu vrea un război cu NATO”: Motivul neștiut dezvăluit de un amiral britanic

Rusia este încă furnizorul dominant al Indiei, dar există semne că rafinăriile cumpără mai mult din alte părți. Importurile totale din Arabia Saudită sunt cu 22% mai mari în această lună decât în ianuarie, cea mai mare rafinărie privată – Reliance Industries Ltd. – având cel mai mare volum din mai 2020, potrivit Kpler.

Rafinăriile din India sunt dornice să ia mai mult petrol rusesc, dar ar trebui să existe aprobarea SUA pentru ca achiziția să se intensifice din nou, au spus directorii, cerând să nu fie identificați, deoarece informațiile sunt private.

Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania

Petrolul rusesc este acum cu doar 2-4 dolari pe baril mai ieftin decât alte livrări și este puțin probabil ca reducerile de două cifre să revină din cauza concurenței pentru barili din China, au spus directorii.

Reducerea a explodat la peste 30 de dolari după război. Importurile Indiei de petrol rusesc au crescut după război, deoarece rafinăriile au profitat de barilii mai ieftini pe care alți cumpărători i-au evitat.

Putin reacționează în forță după mișcarea NATO: Mutare militară neașteptată la Moscova

La apogeul său de anul trecut, țițeiul contractat cu organizația OPEC+ (în care este și Rusia) a reprezentat aproape jumătate din achizițiile Indiei, dar noile sancțiuni ale Statelor Unite au blocat recent unele mărfuri.

Moscova solicită, de asemenea, plăți în yuani, din cauza controlului sporit de către unele bănci cu privire la utilizarea dirhamilor (moneda din Emiratele Arabe Unite) pentru a reglementa comerțul în ultimele câteva luni, a declarat un director executiv al rafinăriei și un oficial guvernamental din India.

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
#India Rusia, #India petrol, #importuri Rusia, #petrol Rusia, #exporturi Rusia, #exporturi Rusia sanctiuni, #sanctiuni SUA Rusia , #stiri afaceri