10 ani de închisoare pentru un bărbat care a provocat moartea unui adolescent prin intermediul WhatsApp

Joi, 08 Septembrie 2022, ora 23:51
3024 citiri
10 ani de închisoare pentru un bărbat care a provocat moartea unui adolescent prin intermediul WhatsApp

Un tribunal spaniol a condamnat marți, 5 august, un bărbat la zece ani de închisoare pentru că l-a determinat pe un adolescent să se sinucidă, bombardându-l cu sute de mesaje intimidante pe WhatsApp.

Incidentul a avut loc în decembrie 2016, când inculpatul în vârstă de 60 de ani a început să-i trimită tânărului un val de mesaje amenințătoare pe WhatsApp, a anunțat instanța supremă din regiunea Valencia într-un comunicat.

„Inculpatul a luat legătura cu victima, care avea atunci 17 ani, la 1 decembrie 2016, prin WhatsApp și i-a trimis peste 119 mesaje de intimidare și amenințare în decurs de trei ore”, se arată în comunicat.

Nu era prima dată când intrau în contact, mesajele făcând referire la un schimb anterior între ei.

„Adolescentul și-a cerut scuze în mod repetat și i-a spus că este minor, avertizând că, dacă va continua, se va sinucide”, se spune în comunicat.

Potrivit unei copii a sentinței văzute de AFP, inculpatul era „pe deplin conștient de angoasa și necazul” pe care i le provoca tânărului și de „probabilitatea mare de a se sinucide”.

Dar a continuat să trimită mesajele chiar și după ce adolescentul s-a aruncat de la un etaj superior în curtea interioară a casei sale și a murit.

Mesajele inițiale erau de natură sexuală și făceau aluzie la conversații anterioare. „O să-ți distrug părinții pentru că ai intrat pe un site web pentru adulți”, a scris condamnatul.

Sentința, care poate fi atacată în apel, include și despăgubiri de 173.000 de euro, pentru daune morale care trebuie plătite părinților și fratelui adolescentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Telegram așteaptă un miliard de utilizatori până la finalul anului
Telegram așteaptă un miliard de utilizatori până la finalul anului
Telegram, platforma de mesagerie cunoscută pentru serviciile sale criptate, se așteaptă să depășească un miliard de utilizatori activi lunar până anul viitor, a anunțat fondatorul Pavel...
WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp, aplicația de mesagerie folosită de milioane de oameni zilnic, introduce un nou instrument menit să faciliteze gestionarea mesajelor prin intermediul unui set de filtre de chat, așa...
#inchisore, #hartuire, #WhatsApp, #sinucidere, #adolescent , #stiri externe