Vanessa Youness, iubita fostului șef „Doi și-un sfert”, Gelu Oltean, merge la închisoare. Câți ani va sta după gratii

Vineri, 27 Mai 2022, ora 12:19
11260 citiri
Vanessa Youness, iubita fostului șef „Doi și-un sfert”, Gelu Oltean, merge la închisoare. Câți ani va sta după gratii
Vanessa Amal Youness a fost condamnată la închisoare pentru trafic de influență FOTO: Ionuț Mureșan

Vanessa Amal Youness, iubita fostului şef al DGIPI Gelu Oltean, a fost condamnată definitiv, vineri, 27 mai, de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Vanessa Amal Youness a luat 700.000 de euro pentru a-l convinge pe Emil Boc să prelungească, pe vremea când era premier, contractele Microsoft.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca nefondate, apelurile declarate de DNA şi Vanessa Youness, fiind menţinută sentinţa aplicată în mai 2021 de Tribunalul Bucureşti.

Judecătorii au confirmat dispoziţia primei instanţe privind confiscarea sumei de un milion de euro de la Vanessa Youness, pentru recuperarea acesteia fiind menţinut sechestrul pus de procurori pe mai multe bunuri ale acesteia, constând în terenuri şi construcţii din judeţul Dâmboviţa, printre care şi o clinică.

DNA susține că, în perioada februarie - august 2011, Youness a pretins şi ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT Microsoft pentru produse utilizate în şcoli.

Conform unor articole din presa centrală, denunţători în acest caz ar fi oamenii de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu.

Miza traficului de influență, pe scurt

Dinu Pescariu și Claudiu Florică erau reprezentanţi ai companiei D.Con-Net AG, una din firmele de consultanță IT responsabile pentru perpetuarea păguboaselor contracte Microsoft în mai multe guverne.

Afacerea Microsoft a început în 2004. Pe scurt, deși firma Microsoft oferea un discount de 65% pentru zeci de mii de licențe, statul plătea prețul întreg, iar firmele intermediare rămâneau cu banii din reducere. În realitatea, lucrurile sunt mai complicate: de fiecare dată când se schimba situația politică sau atunci când expirau contractele, afaceriștii trebuiau să se asigure că ei rămân distribuitori unici de licențe Microsoft în România. Pentru asta s-au dat și s-au primit bani cu titlul de mită, s-a cumpărat și s-a făcut trafic de influență și s-au trucat licitații publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost...
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
#inchisoare, #trafic influenta, #condamnare, #dosar, #DNA , #inchisoare