Deținuți creștini eliberați din închisoare pentru a petrece sărbătorile în familie

Duminica, 26 Decembrie 2021, ora 19:01
3074 citiri
Deținuți creștini eliberați din închisoare pentru a petrece sărbătorile în familie
Motivul acestei decizii este ”sărbătorirea Anului Nou 2022 şi aniversarea naşterii lui Isus Cristos” FOTO Pixabay

Şeful autorităţii judiciare din Iran Gholamhossein Mohseni Ejei a anunţat duminică, 26 decembrie, faptul că a ordonat ”unităţilor judiciare şi procurorilor din ţară” să acorde ”zece zile de libertate deţinuţilor creştini” condamnaţi în delicte minore, pentru ca aceştia să poată petrece sărbătorile în familie.

Motivul acestei decizii este ”sărbătorirea Anului Nou 2022 şi aniversarea naşterii lui Isus Cristos”, a declarat el, citat de agenţia de presă a justiiei iraniene Mizan.

El nu a precizat care este numărul deţinuţilor vizaţi şi nici data eliberării acestora.

Gholamhossein Mohseni Ejei a precizat însă că deţinuţii condamnaţi cu privire la aducere atingere securităţii, crimă organizată, răpire, jaf armat şi condamnaţii la moarte nu sunt vizaţi de acest ordin.

Creştinii din Iran - majoritatea armeni, care sărbătoresc Crăciunul la 6 ianuarie, de Bobotează - reprezintă doar 1% din populaţia acestei ţări cu 83 de milioane de locuitori, majoritatea musulmani şiiţi.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, acordă anual mai multe graţieri colective sau comută pedepse cu ocazia celor mai mari sărbători religioase musulmane sau naţionale, la propunerea şefului Autorităţii judiciare.

Însă anunţuri de acest fel cu privire la membrii comunităţii creştine iraniene sunt rare.

Anul acesta, preşedintele iranian Ebrahim Raisi a vizitat, la Teheran, casa unui creştin armean mort ca ”martir” de Crăciun, în Războiul dintre Iran şi Irak (1980-1988), potrivit agenţiei ofciale iraniene de presă Irna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât de puternică este armata israeliană?
Cât de puternică este armata israeliană?
Israelul a anunțat un răspuns la atacurile cu drone și rachete ale Iranului. Acesta ar putea duce la extinderea și intensificarea confruntărilor militare. Cât de pregătit este Israelul...
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian sunt acuzați că au bătut, violat și jefuit o austriacă de 58 de ani, de Crăciun, în 2023. În timpul audierii la tribunalul regional din Viena,...
#inchisoare, #Sarbatori familie, #detinuti, #Iran, #craciun , #Iran