Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

5 membri ai unei familii au fost trimiși la închisoare: Cazul șocant descoperit în Botoșani

Joi, 02 Martie 2023, ora 10:46
5478 citiri
5 membri ai unei familii au fost trimiși la închisoare: Cazul șocant descoperit în Botoșani
Imagine dintr-o închisoare FOTO Pixabay

Doi soți din comuna Unțeni, județul Botoșani, au fost condamnați la închisoare cu executare și decăzuți din drepturile părintești.

Totodată, trei dintre băieții cuplului vor petrece următorii ani în spatele gratiilor pentru agresiuni sexuale. O anchetă a poliției a scos la iveală că, timp de aproape trei ani, aceștia și-ar fi violat sora mai mică, cu acordul părinților, iar tatăl și-ar fi agresat sexual și el fiica.

Procesul s-a derulat la Judecătoria Botoșani cu ușile închise, dosarul fiind confidențial.

Tatăl fetei, Vasile Cornel T., a fost condamnat la zece ani și patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului, coruperea sexuală a minorilor în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată și tentativă de viol.

După executarea pedepsei, acesta nu va avea voie să se apropie, timp de cinci ani, de trei dintre copiii săi care i-au fost victime.

La rândul ei, mama copilei, Nicoleta T., s-a ales cu o condamnare de 10 ani și șase luni închisoare în regim de detenție pentru complicitate la agresiune sexuală în formă continuată, complicitate la viol în formă continuată și trei infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului.

Ca și în cazul soțului, instanța a dispus în cazul ei interdicția de a se apropia timp de cinci ani de cei trei copii.

Doi dintre frații victimei, Ionuț T. și Constantin Florin T., au fost condamnați la câte șapte ani de închisoare cu executare pentru viol în formă continuată.

Cel de-al treilea frate al victimei, I.T., care la data comiterii faptelor era minor, s-a ales cu măsura educativă a internării într-un centru de detenție pe o durată de trei ani pentru viol în formă continuată.

Cazul cutremurător a ieșit la iveală pe 11 iunie 2022, când, în baza unor informații primite de la asistenții sociali, polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 1 Botoșani au descins la domiciliul familiei din Unțeni și l-au reținut pe tatăl fetei, în vârstă de 41 de ani, dar și pe cei trei frați ai victimei de 17, 19 și 20 de ani, sub acuzațiile de agresiune sexuală și viol în formă continuată.

„Din cercetări, a reieșit faptul că în perioada 2019-2021, tatăl ar fi atins-o în mod frecvent, în zonele intime, pe fiica sa minoră, împotriva voinței acesteia. Totodată, în aceeași perioadă, cei trei frați, prin constrângere și violență, ar fi întreținut în mod frecvent raporturi sexuale cu minora”, preciza atunci Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Prezentați în fața instanței de judecată, cei patru au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, măsura fiind prelungită succesiv. Ulterior, în luna octombrie 2022, și mama fetei a fost arestată după ce anchetatorii au ajuns la concluzia că femeia a avut partea ei de vină. Asta pentru că a știut de agresiuni, dar nu a făcut niciun demers pentru a stopa abuzurile, acceptând ca fiica ei să fie agresată sexual. Prin urmare, Nicoleta T. a fost pusă sub urmărire penală.

În urma anchetei deschise de autorități, fata și ceilalți doi frățiori mai mici au fost internați într-un centru de primise a copiilor în regim de urgență. Consiliată de psihologi, copila nu mai vrea să revină în familie, scrie monitorulbt.ro.

Pe baza probelor din anchetă, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani au solicitat instanței de judecată decăderea din drepturile părintești atât a tatălui, cât și a mamei în cazul celor trei copii minori.

Familia era monitorizată de cei de la Asistența Socială întrucât între părinți au avut loc în trecut mai multe scandaluri, pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
Un tânăr de 18 ani din Teleorman a fost arestat preventiv pentru viol. Victima are 67 de ani
Un tânăr de 18 ani din Teleorman a fost arestat preventiv pentru viol. Victima are 67 de ani
Poliția a anunțat că un tânăr în vârstă de 18 ani din judeţul Teleorman a fost reţinut şi apoi arestat preventiv sub acuzaţiile de viol şi violare de domiciliu. El a mers la...
#inchisoare, #membri, #familie, #viol, #minora , #inchisoare