S-a modificat legea ANL. Când se va putea face de acum schimbul de locuință

Luni, 11 Martie 2024, ora 15:27
2029 citiri
S-a modificat legea ANL. Când se va putea face de acum schimbul de locuință
Bloc ANL FOTO primariaoltenita.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului 26/2019 pentru modificarea Legii 152/1998 privind înființarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi pentru modificarea Ordonanței de urgenţă a Guvernului 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală, transmite Administrația Prezidențială.

Actul normativ promulgat are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.152/1999, astfel încât schimbul de locuință să poată fi realizată în orice moment, în perioada de valabilitate a contractului de închiriere, precum şi trecerea cheltuielilor pentru întreținere, reparații curente, reparațiile capitale, precum şi încheierea contractelor de asigurare a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundațiilor să fie în sarcina titularului contractului de vânzare cu plata în rate lunare egale.

De asemenea, a fost modificat şi art. 10 alin. (3¹) şi (7¹) din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013, în sensul instituirii prevederii că sumele necesare pentru decontarea de către beneficiari a bunurilor sau serviciilor ori lucrărilor executate sunt transferate de la bugetul de stat.

Pe 21 noiembrie 2019, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar pe 13 februarie 2024, votul Camerei Deputaților a fost decizional.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#inchirieri, #ANL chiriasi, #schimb locuinte, #Klaus Iohannis , #inchirieri