3 metode prin care poți face economii când te muți în chirie

Advertorial
Joi, 06 Octombrie 2022, ora 18:25
5557 citiri
3 metode prin care poți face economii când te muți în chirie
FOTO: Shutterstock.com

Indiferent că ești singur, căsătorit sau în căutarea unor noi provocări profesionale, găsirea unei locuințe stabile menține un stil de viață echilibrat. În condițiile în care achiziționarea unui apartament presupune costuri ridicate sau chiar accesarea unui credit ipotecar, o alternativă mai prietenoasă cu bugetul personal este închirierea unei case.

Având în vedere situația economică incertă, susținută de valurile scumpirilor la alimentele de bază și utilități, ar fi indicat să faci o analiză clară a cheltuielilor și a veniturilor. În acest caz, înainte să găsești un spațiu convenabil de închiriat, trebuie să organizezi un plan financiar pe termen lung și să iei în considerare administrarea productivă a finanțelor.

Pentru a putea garanta siguranța economică, chiar dacă ești nevoit să achiți lunar costurile de chirie, ai ocazia să începi un fond de rezervă. Conform metodei de calcul 20/50/30, 20% din veniturile totale se pot aloca pentru alimentarea contului de economii.

Pornind de la stabilirea unui set de obiective realiste, utile pentru coordonarea cheltuielilor viitoare, iată câteva propuneri avantajoase pentru a economisi bani.

Alege o locuință cât mai apropiată de serviciu

Unul dintre beneficiile notabile ale unui apartament închiriat este mobilitatea extinsă, ce îți oferă oportunitatea de a selecta oricând o nouă locuință. Pe parcurs, lucrurile din viața ta se pot schimba.

Spre exemplu, poți obține un job mai bine plătit în alt oraș, ceea ce face relocarea un proces mai ușor de săvârșit. Totodată, alegerea unui apartament poziționat cât mai aproape de birou te ajută să optimizezi cheltuielile alocate transportului în comun sau deplasările cu mașina personală.

Pentru a lua cea mai bună decizie în privința ofertelor disponibile de apartamente de inchiriat Bucuresti, cercetează piața imobiliară în detaliu. În momentul în care ai descoperit următorul cămin, negociază direct cu proprietarul detaliile legate de costul lunar și încheie un contract de închiriere pe termen lung.

Învață să devii responsabil financiar

Educația financiară este o disciplină care ne pune la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a gestiona bugetul lunar, astfel încât veniturile să depășească considerabil valoarea cheltuielilor. Atunci când balanța se înclină spre cumpărături impulsive, ai șansa să pierzi controlul asupra banilor.

Prin urmare, setarea unor obiective realiste pentru termen mediu sau lung și, ulterior, conceperea unui plan pentru îndeplinirea acestora, contribuie la stabilitatea financiară pe viitor. În condițiile în care chiria se numără printre cheltuielile recurente, trebuie fixată pe prima treaptă în ierarhia priorităților.

Mai departe, așterne pe hârtie toate lucrurile de care ai nevoie lunar și estimează costul total al alimentelor de bază. Pe măsură ce vezi lista completă a elementelor incluse în cheltuielile tale, vei putea administra mai bine finanțele.

Evaluează spațiul de care ai nevoie

O casă spațioasă, unde toate lucrurile și obiectele de mobilier preferate își găsesc locul este un vis pentru majoritatea oamenilor. Însă, pe măsură ce dimensiunea unui apartament este mai mare, crește și valoarea lunară a chiriei, la care se adaugă plata utilităților și întreținerea.

Așadar, dacă bugetul personal este limitat în acest moment, optează în favoarea unei garsoniere, care îți oferă spațiul necesar pentru a trăi liniștit și confortabil. Există o mulțime de metode ingenioase pentru a mări vizual spațiul sau poți viziona tutoriale explicative despre posibilitățile de amenajare a încăperilor mici.

Desigur, soluțiile nu se încheie în acest punct. Înainte de hotărârea finală, verifică modul de calcul al cheltuielilor de întreținere, informație disponibilă la avizierul blocului. În acest fel îți vei contura o idee asupra planului economic.

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#inchiriere apartament, #economii , #stiri imobiliare