De ce să închiriezi într-un ansamblu rezidențial? Închiriere apartament în bloc vechi vs nou

Advertorial
Joi, 08 Decembrie 2022, ora 15:00
6141 citiri
De ce să închiriezi într-un ansamblu rezidențial? Închiriere apartament în bloc vechi vs nou
FOTO: spatzioo.ro

În ultimii ani, construcția ansamblurilor rezidențiale în România a luat avânt, astfel că opțiunile românilor cu privire la închiriere au devenit din ce în ce mai ofertante. Noile proiecte rezidențiale au pus potențialul chiriaș în fața unei noi decizii: „Ce tip de locuință ar trebui să închiriez, un apartament situat într-un bloc nou sau în unul vechi?”

CUPRINS

1. Nou vs. Vechi - O nouă dilemă pe piața închirierilor imobiliare

2. De ce să închiriezi un apartament situat într-un bloc vechi, în loc să alegi unul aflat într-un ansamblu rezidențial?

● Beneficiile închirierii în ansamblurile rezidențiale dezvoltate de IMPACT Developer & Contractor

o Calitatea construcției

o Compartimentare eficientă

o Siguranța ansamblurilor rezidențiale

o Facilități multiple

o Locuri de parcare

Alegerea unui apartament presupune un proces complicat, motiv pentru care este esențial să punem în balanță cele mai importante aspecte în cazul ambelor tipuri de apartamente și să le analizăm în raport cu nevoile noastre.

Când vine vorba despre detaliile care fac diferența între a închiria într-un ansamblu rezidențial nou sau într-un bloc vechi, ne gândim la două aspecte principale: siguranță și confort.

Închirierea într-un ansamblu rezidențial cunoscut în piață și construit de un dezvoltator de încredere, vine la pachet cu multiple facilități precum: calitatea construcției, spațiile verzi generoase, arhitectura și amenajarea modernă. În același timp, deși blocurile vechi au fost supuse rezistenței timpului, au avantajul de a fi situate în zonele de interes ale marilor orașe.

Nou vs. Vechi - O nouă dilemă pe piața închirierilor imobiliare

Percepția românilor cu privire la închiriera într-un bloc vechi s-a schimbat considerabil. Dacă în urmă cu câțiva ani, aceștia preferau blocurile vechi, în prezent noua generație se orientează spre închirieri în blocuri nou construite.

Această schimbare se datorează atât avantajelor oferite de ansamblurile rezidențiale, cât și faptului că, de multe ori, prețurile pentru închirierile rezidențiale se situează la același nivel cu cele cerute pentru apartamentele vechi.

Spre exemplu, prețul pentru un apartament cu două camere în complexul rezidențial GREENFIELD Băneasa, situat în zona București Nord, pornește de la 450 euro. Acest preț se regăsește și în ofertele de închiriere pentru blocurile vechi, care nu dispun de aceleași facilități moderne.

Dezbaterea nou-vechi poate fi abordată din perspectiva mai multor factori, iar cei de la SPATZIOO consideră că, este important să fii familiarizat cu aceștia înainte de a lua decizia finală cu privire la apartamentul în care vrei să locuiești.

De ce să închiriezi un apartament situat într-un ansamblu rezidențial, în loc să alegi unul aflat într-un bloc vechi?

IMPACT Developer & Contractor este compania care a implementat pentru prima oară în România conceptul de ansamblu rezidențial. Aceasta și-a propus să dezvolte comunități sustenabile, punând accent pe eficiență și bunăstare.

● Beneficiile închirierii în ansamblurile rezidențiale dezvoltate de IMPACT Developer & Contractor

1. Calitatea construcției

IMPACT Developer & Contractor s-a remarcat datorită importanței pe care o acordă construcției clădirilor din ansamblurile rezidențiale pe care le dezvoltă.

Astfel, structura imobilelor din GREENFIELD Băneasa și Luxuria Residence este realizată la nivelul maxim de siguranță și durabilitate în raport cu zona seismică, natura terenului și stabilitatea în timp a construcțiilor.

Dezvoltatorul s-a asigurat că utilizează materiale de calitate superioară la construcția acestor ansambluri, întrucât, consideră că locatarii trebuie să fie în permanență în siguranță, indiferent că vorbim despre siguranța în caz de seism, împotriva incendiilor sau în fața altor riscuri.

În schimb, blocurile vechi, cărora nu le-au fost aduse îmbunătățiri de-a lungul anilor, nu prezintă aceeași siguranță, întrucât trecerea timpului își lasă amprenta asupra oricărui obiect. De multe ori, pe lângă gradul de uzură ridicat, blocurile vechi dispun și de instalații sanitare și electrice care trebuiesc înlocuite.

2. Compartimentare eficientă

Apartamentele situate în GREENFIELD Băneasa și Luxuria Residence, dispun de suprafețe semnificativ mai mari comparativ cu cele aflate în blocurile vechi, întrucât acestea sunt gândite și proiectate astfel încât, chiriașul să se bucure de spații generoase, luminoase, aerisite, de tip open-space.

Totodată, apartamentele situate în ansambluri nou construite dispun de balcoane deschise, care deservesc drept spațiu recreativ. Astfel, diminețile într-un ansamblu rezidențial pot fi începute cu o ceașcă de cafea pe balcon, iar seriile se pot încheia cu un pahar de vin savurat la apus, întrucât priveliștea este deosebită pe tot parcursul zilei.

3. Siguranța ansamblurilor rezidențiale

Apartamentele situate în ansamblurile rezidențiale Luxuria Residence și GREENFIELD Băneasa asigură chiriașilor standarde înalte de siguranță, întrucât dispun de pază și supraveghere video, iar accesul în zona complexelor este limitat și permis doar cu acceptul locatarilor sau recepției.

Totodată, aceste complexe rezidențiale permit copiilor să se joace, în siguranță, în spațiile verzi sau parcurile din cadrul ansamblurilor. Supravegherea video și limita de viteză cu care se circulă pe străduțele private ale complexelor rezidențiale asigură libertatea și siguranța celor mici.

Blocurile vechi nu dispun de aceste facilități moderne și, totodată, fiind construite în zone intens circulate, nu facilitează accesul sigur al copiilor la locuri de joacă.

4. Facilități multiple

Noile locuințe sunt construite conform standardelor europene de calitate și confort, oferind acces la lift, izolare fonică și încuietori cu sisteme de siguranță. În plus, ansamblurile Luxuria Residence și GREENFIELD Băneasa oferă locatarilor posibilitatea de a se destinde aproape de apartamentul în care locuiesc, întrucât dispun de o serie de facilități, precum: săli de fitness, locuri de joacă pentru copii, restaurante, cafenele și spații verzi amenajate special pentru membrii comunității lor.

5. Locuri de parcare

În cazul chiriașilor din blocurile vechi, locurile de parcare sunt o îngrijorare zilnică. Acest lucru se datorează faptul că, parcările blocurilor vechi nu au fost proiectate pentru a suporta numărul de mașini din zilele noastre. În schimb, ansamblurile rezidențiale sunt concepute astfel încât să asigure locuri de parcare pentru fiecare locuință.

Nu în ultimul rând, închirierea unui apartament într-un ansamblu rezidențial precum, Luxuria Residence și GREENFIELD Băneasa vine și cu avantajul de a locui într-o zonă aflată în plină dezvoltare.

De închirierea apartamentelor din ansamblurile rezidențiale deținute de IMPACT Developer & Contractor, Luxuria Residence și Greenfield Băneasa, se ocupă SPATZIOO, brokerul oficial de închiriere al dezvoltatorului. Deci, dacă te decizi că închirierea într-un ansamblu nou se pliază nevoilor tale, cei de la SPATZIOO te pot ajuta să găsești apartamentul potrivit pentru tine simplu și rapid!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#inchiriere ansamblu rezidential, #ansamblu rezidential, #inchiriere , #inchirieri