Se desființează Comitetul Național pentru Vaccinare anti-COVID. Ce se va întâmpla cu angajații

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 11:40 2680 citiri
Medicii au vaccinat românii împotriva COVID-19 FOTO: Ro-Vaccinare

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 se închide la un an și jumătate de la înființare.

”Pandemia și vaccinarea vor rămâne un capitol unic în viața fiecăruia dintre noi. În România, efortul național pentru vaccinarea împotriva COVID 19 a fost coordonat de către CNCAV.

După un an și jumătate, CNCAV se închide, iar activitățile acestuia sunt preluate de către Ministerul Sănătăţii - România.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost centrul organizatoric, logistic și comunicațional al efortului românesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19. O #echipă compusă din 67 de oameni, excepționali din punct de vedere profesional și uman, responsabili și motivați, a lucrat continuu într-o perioadă delicată, plină de provocări, pentru ca fiecare român să se poată vaccina în siguranță, simplu și rapid”, a scris coordonatorul acestui Comitet pe pagina sa de Facebook.

Ce se întâmplă cu oamenii care au făcut parte din CNCAV

Primul care a părăsit CNCAV a fost chiar Valeriu Gheorghiță, cel care a condus campania de vaccinare în România, încă din decembrie 2021. El și-a încetat activitatea la CNCAV în martie 2022 și a fost numit manager al Spitalului SRI.

De atunci CNCAV a rămas sub conducerea dr Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Ceilalți membrii ai comitetului făceau parte din alte structuri: IGSU, MAI, DSU. Acum, ei revin la unitățile de provenienta, au transmis surse oficiale pentru Ziare.com.

”Tot ceea ce ați văzut în cadrul campaniei de vaccinare – stocarea, transportul și distribuirea vaccinurilor în țară, centrele de vaccinare, asigurarea personalului medical, caravanele și maratoanele de vaccinare, platforma online RO VACCINARE, echipamentele și dotările medicale aferente – totul a fost pus la punct de către echipa CNCAV.

A fost și este o reală onoare, dar și o mândrie adevarată, să fim parte a acestui efort național, în urma căruia unul din doi români s-au vaccinat. Vă mulțumesc, dragi colegi! Sunteți extraordinari!”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News