Incendiu devastator în Olt: O femeie a fost salvată de doi polițiști, dar locuința ei a fost mistuită de flăcări

Miercuri, 10 Ianuarie 2024, ora 14:38
1161 citiri
Incendiu devastator în Olt: O femeie a fost salvată de doi polițiști, dar locuința ei a fost mistuită de flăcări
Pompieri în timpul unei intervenții FOTO Arhivă ISU

Doi poliţişti au salvat o femeie de 62 de ani din Olt după ce casa ei a fost cuprinsă de flăcări. Aceștia au anunţat pompierii, care au stins incendiul în patru ore. Locuinţa a fost distrusă de incendiu, declanşat de la un scurtcircuit.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au anunţat că, marţi seara, în jurul orei 23.00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Bobiceşti, în timp ce patrulau pe strada Potcoava Mică, din comuna Pîrşcoveni, au constatat că la o locuinţă a izbucnit un incendiu, observându-se flăcări la nivelul camerelor şi acoperişului.

”Poliţiştii au intervenit imediat, fără ezitare şi au pătruns în curtea imobilului, iar mai apoi în locuinţa cuprinsă de flăcări, de unde au evacuat o femeie, proprietara locuinţei, în vârstă de 62 de ani, care se afla într-una dintre camere. După ce s-au asigurat că în locuinţă nu se mai aflau şi alte persoane, au anunţat şi solicitat, prin serviciul de urgenţă 112, intervenţia pompierilor şi a unui echipaj de ambulanţă. Întrucât în interiorul camerei de unde a izbucnit incendiul se aflau 3 butelii cu GPL, poliţiştii au procedat la asigurarea perimetrului şi îndepărtarea persoanelor care se aflau la faţa locului”, au precizat reprezentanţii IPJ Olt.

Ei au adăugat că la scurt timp, una dintre butelii a explodat, însă nu au existat victime omeneşti.

”Cei doi poliţişti sunt Simion Cosmin, şeful Postului de Poliţie Pîrşcoveni şi Niţu Gabriel, şeful Postului de Poliţie Şopîrliţa, din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Bobiceşti, iar prin gestul lor eroic au demonstrat dedicaţia şi profesionalismul de care dau dovadă în slujba comunităţii”, a mai precizat sursa citată.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au anunţat că la locul incendiului s-au deplasat patru autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenţie la înălţime şi un echipaj SMURD.

”La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi. Proprietara locuinţei, în vârstă de 62 de ani, cu atac de panică, a fost asistată medical de echipajul SMURD şi a refuzat transportul la spital”, au precizat pompierii.

În urma incendiului au ars o anexă gospodărească şi acoperişul casei pe circa 200 de metri pătraţi.

Pompierii au precizat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect sau cu improvizaţii. Misiunea pompierilor a durat aproximativ patru ore.

UPDATE Bărbatul dispărut după ce a alunecat în lacul unui baraj de acumulare a fost găsit mort
UPDATE Bărbatul dispărut după ce a alunecat în lacul unui baraj de acumulare a fost găsit mort
Un bărbat din orașul hunedorean Hațeg este dat dispărut după ce a căzut în lacul de acumulare al barajului CHS Haţeg. UPDATE 21:00 Bărbatul a fost găsit decedat în apele canalului...
O maşină a fost cuprinsă de flăcări, după ce a intrat într-un buldoexcavator. Șoferul a fugit de la locul incidentului și nu a fost găsit
O maşină a fost cuprinsă de flăcări, după ce a intrat într-un buldoexcavator. Șoferul a fugit de la locul incidentului și nu a fost găsit
Un autoturism a luat foc după ce, în noaptea de joi spre vineri, a intrat într-un buldoexcavator parcat pe o stradă din municipiul Roman, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă...
#incendiu, #scurtcircuit, #Olt, #politisti, #pompieri , #incendiu