Incendiu infernal la Moscova. Arde un mall întreg, după ce au avut loc mai multe explozii VIDEO

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 07:35 18091 citiri
Mall-ul MegaKhimki arde pe o suprafață de 17.000 de metri pătrați FOTO Twitter

Un centru comercial din centrul Moscovei a luat foc, joi noapte, 9 decembrie, după ce o serie de explozii au fost consemnate la fața locului.

Mall-ul MegaKhimki arde pe o suprafață de 17.000 de metri pătrați.

Pompierii au cerut în sprijin avioane de stingere care să acționeze de la înălțime, întrucât nu mai pot lichida uriașul incendiu de la nivelul solului.

Procurorul orașului, Denis Andreev, a plecat la fața locului. Parchetul din Moscova a demarat deja o inspecție în zonă.

Mai multe filmări au surprins momentul exploziei centrului comercial. Se pare că primele explozii au avut loc la hipermarketul OBI aflat în imediata vecinătate. Explozia ar fi izbucnit cel mai probabil din cauza buteliilor de gaz, potrivit agenţiei de presă rusă TASS.

”Din cauza prăbuşirii acoperişului, focul s-a extins instantaneu pe o suprafaţă extinsă”, a declarat Ministerul Rus pentru Situaţii de Urgenţă pe Instagram, subliniind că misiunea pompierilor este foarte dificilă.

”Este luat în considerare un act intenţionat, precum incendierea”, a relatat agenţia Interfax, citând o sursă neidentificată.

Şi agenţia Sputnik spune că o faptă penală ar fi ”una dintre principalele explicaţii” avute în vedere pentru acest incendiu.

Agenţiile ruse de stat au citat apoi o încălcare a standardelor de siguranţă drept posibilă origine a incendiului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News