Un ”Dorel” și o asistentă, principalii incriminați în cazul incendiului de la Spitalul ”Movila” din Ploiești: ”Își fac cruci colegi de-ai mei”

Marti, 27 Februarie 2024, ora 11:58
5472 citiri
Un ”Dorel” și o asistentă, principalii incriminați în cazul incendiului de la Spitalul ”Movila” din Ploiești: ”Își fac cruci colegi de-ai mei”
Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu în salonul secției de boli infecțioase a Spitalului Județean Ploiești FOTO / captură video ziarulincomod.ro

Poliția Prahova a deschis dosar penal în cazul incendiului care s-a produs, luni 26 februarie 2024, într-un salon din cadrul secției de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

În prezent se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă, neglijență în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, principalul incriminat este un muncitor care a tăiat cu flexul o țeavă metalică din salonul unde se afla internată în stare critică o pacientă octogenară.

O asistentă a îndepărtat patul de perete pentru a face loc muncitorului cu flexul

Surse apropiate de anchetă au precizat, pentru ziare.com, că anterior producerii incendiului din salonul nr. 4 din secția de boli infecțioase o asistentă medicală i-a permis muncitorului să facă lucrări de reparații în salon deși acolo erau pacienți internați.

Mai mult, chiar asistenta a fost cea care a îndepărtat patul de perete pentru a permite muritorului să taie cu flexul o țeavă metalică. Bolnava era în stare critică și avea mască de oxigen la gură.

O scânteie produsă de flex a produs o flamă care a dus la izbucnirea unui incendiu. Femeia a suferit arsuri pe față și pe un umăr, fiind ulterior transportată la secția ATI pentru îngrijiri medicale.

Pacienta a supraviețuit accidentului din salon, însă starea acesteia este critică, suferind și de alte afecțiuni grave care nu au legătură cu incendiul.

”Este inadmisibil să lași un muncitor să facă o manevră într-un salon cu un bolnav”

Dr. Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, susține că la secția de boli infecțioase se făceau lucrări de mentenanță la instalația de încălzire. Acesta a precizat că nu își explică cum de a fost posibil ca un muncitor să facă ”o manevră” cu pacientul în salon.

”Este un eveniment regretabil, al nu știu câtelea în istoria acestui spital. Încă o dată constat că personalul medical este nepregătit pentru că erau asistenți, erau infirmiere care au văzut. Este inadmisibil să lași un muncitor să facă o manevră într-un salon cu un bolnav. Chestia asta eu nu am mai auzit-o. Își fac cruci colegi de-ai mei mai în vârstă. În spitalul acesta, de câte ori s-au făcut lucrări, bolnavii au fost evacuați din salon. Este abc-ul….Nu știu cum au fost lăsați. Și pe mine mă șochează lucrul ăsta”, a declarat managerul Bogdan Nica.

Dr. Nica a precizat că firma făcea lucrări de reparații la instalația de termoficare a lucrat cu bolnava în salon, accidentul nefiind provocat de o explozie, așa cum s-a anunțat inițial.

”A tăiat o țeavă, bolnava având oxigen. Nu a fost o explozie, salonul este neatins. A fost o flamă. Pacienta a suferit arsuri de gradul I, II pe 15 la sută din suprafața corpului. Din păcate, este o pacientă într-o stare foarte gravă”, a precizat directorul spitalului.

Potrivit acestuia, spitalul are pompier angajat, un ”lucrător la oxigen”, dar nu se poate precizat la acest moment unde erau cei doi tehnicieni în momentul în care muncitorul a intrat în salon.

”Întrebarea pe care mi-o pun retoric este unde erau în momentul în care a intrat în salon un muncitor de la o firmă să taie o țeavă. Întrebarea asta o pune și poliția și vom vedea mai departe”, a concluzionat dr Bogdan Nica.

Patru persoane, asistente și infirmiere, inculpate în dosarul primului incendiu de la Movila

La spitalul ”Movila” – secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Ploiești – s-a mai produs un incendiu, în noiembrie 2021, dar atunci urmările au fost cu mult mai grave. Doi pacienți internat în secție au murit arși de vii, iar o asistentă a suferit și ea arsuri.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a anunțat recent că ancheta în cazul primului incendiu a fost finalizată cu patru inculpați. Este vorba despre patru persoane, asistente și infirmiere, care erau de serviciu în noaptea tragediei. Acestea sunt acuzate de ucidere din culpă, distrugere din culpă și nerespectarea măsurilor SSM.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#incendiu spital, #Spital Ploiesti, #pacienta, #flex , #incendiu