Raed Arafat, despre incendiul de la centrul comercial din Capitală: "Clădirea nu avea autorizație de incendiu. Ultimul control a fost în 2021. Există risc de prăbușire"

Marti, 22 Martie 2022, ora 23:07 3147 citiri
Acoperișul centrului comercial Prosper a ars complet și clădirea s-ar putea prăbuși FOTO ISU București

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat, la Prima TV, că centrul comercial din Sectorul 5 al Capitalei, mistuit de flăcări, nu avea autorizație de securitate la incendiu. Raed Arafat a confirmat că nu s-au înregistrat victime.

”Există un risc pentru pompieri să lucreze din interior, fiind o clădire metalică, supusă unor temperaturi foarte mari, există risc să se prăbușească. Vor rămâne echipe în cursul nopții acolo și am cerut să fie evaluată clădirea de un inginer structurist, ca să ne spună dacă exist risc de prăbușire. Din cauza aceasta, drumul ar putea rămâne blocat o perioadă”, a explicat Raed Arafat, într-un interviu pentru Prima TV.

Întrebat dacă a fost identificată cauza incendiului, șeful DSU a răspuns: „E prea devreme de spus despre o cauză. Singurul lucru pe care îl știm la acest moment: clădirea nu avea autorizație (de securitate la incendiu – n.r.). Ultimul control a fost în 2021, dar lipsa autorizației nu înseamnă că nu poate funcționa. Depinde de motivele lipsei autorizației. Unele pot să însemne închidere, altele pot să însemne doar amendă și să funcționeze”.

Raed Arafat a confirmat că nu au fost înregistrate victime, pompierii reușind ”să evacueze persoanele de acolo”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii