Portretul lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor: legăturile cu mafia rusă și diamante africane. Implicat în ”Portbagajul”

Marti, 26 Decembrie 2023, ora 13:27
14765 citiri
Portretul lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor: legăturile cu mafia rusă și diamante africane. Implicat în ”Portbagajul”
Cornel Dinicu e patronul de la Ferma Dacilor, implicat în trecut în scandaluri notorii FOTO Facebook/ Dinicu Cornel

Cornel Dinicu, patronul complexului turistic Ferma Dacilor care a luat foc în dimineața zilei de marți, 26 decembrie, are un trecut zbuciumat, numele lui fiind legat de mai multe scandaluri notorii în anii 2000, printre care afacerea „Portbagajul”.

În anii 2000 și anterior, Cornel Dinicu era un personaj cunoscut în lumea interlopă a Capitalei, fiind implicat în celebra afacere ”Portbagajul”. Scandalul a izbucnit în ianuarie 2000. Atunci, Dinicu împreună cu doi complici au furat 500.000 de dolari şi un kilogram de aur în bijuterii din Mercedesul lui Mihai Bucurenciu, liderul interlopilor din cartierele bucureştene Regie şi Giuleşti. Cornel Dinicu şi cei doi tovarăşi ai săi erau căpeteniile bodyguarzilor din Regie.

Bucurenciu a ripostat dur: un complice al lui Dinicu a fost sechestrat şi torturat. Când poliţia a intrat pe fir, „afacerea” a provocat un adevărat seism public. Poliţiştii au fost acuzaţi de complicitate, s-a descoperit o reţea de traficanţi de droguri şi s-au făcut zeci de arestări.

Au fost destituiţi şeful Poliţiei Capitalei şi ofiţeri superiori de la Combaterea Crimei Organizate. Scandalul a reverberat până la ministrul ţărănist de in-terne, Dudu Ionescu. În prezent, Cornel Dinicu este judecat la Înalta Curte de Casaţie. În 2005, când fraţii Iancu au fost arestaţi în dosarul „RAFO”, trupa lor de bodyguarzi, comandată de Dinicu, i-a agresat pe ziariştii prezenţi la tribunal.

În 2005, când frații Iancu au fost arestați în dosarul „RAFO”, trupa lor de bodyguarzi, comandata de Dinicu, i-a agresat pe ziariștii prezenți la tribunal, scria presa vremii la acel moment.

Numele lui Cornel Dinicu este legat inclusiv de o dubioasă afacere cu diamante derulată în Africa, fiind recunoscut la începutul anilor 2000 drept un temut ”recuperator”, consacrat grație intervențiilor sale în forță de tip racket, conform Evenimentul Zilei în anul 2007.

Prezența lui Dinicu a fost semnalată în Guineea, districtul Kono - renumit pentru minele sale de diamante.

Potrivit sursei citate, Dinicu era însărcinat să prospecteze o exploatare diamantiferă. Premisele afacerii au atras atenţia, iar Cornel Dinicu a fost trimis în Sierra Leone. El reprezenta Total Asset Management GmbH, o companie elveţiană cu interese majore în România – conectată la gruparea Boris Golovin-Anatoli Patron-Iuri Ustinov. Total Asset Management (TAM) intenționa să preia un sfert din mina diamantiferă, investind în firma concesionara.

Cornel Dinicu s-a mutat în Prahova după această misiune în Africa. Și-a deschis pensiunea Ferma Dacilor de la Tohani, inițial o mică afacere de familie, dar care s-a extins în timp. A devenit celebră în momentul în care administratorii anunțau că au construit căsuțe în pomi special pentru ca turiștii să poate supraveghea comportamentul lupilor care ar fi trebuit aduși special în complexul turistic. Acest proiect nnu s-a concretizat. Faima însă s-a răspândit, mai ales pentru că la fermă se gătea tradițional, fiind aduși bucătari renumiți în românia pentru a pregăti mâncarea. Prețurile nu erau mici deloc, clienții fiind în general oameni cu posibilități financiare mult peste medie.

În incendiul care a izbucnit luni dimineață cel puțin șase persoane și-au pierdut viața, alte două fiind căutate încă de către pompieri.

Dosarul controalelor ISU la Ferma Dacilor ajunge la Tribunalul Militar. Decizia Înaltei Curți după cererea făcută de DNA
Dosarul controalelor ISU la Ferma Dacilor ajunge la Tribunalul Militar. Decizia Înaltei Curți după cererea făcută de DNA
Tribunalul Militar Bucureşti este instanţa competentă să soluţioneze cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale în legătură cu modul în care reprezentanţii ISU Prahova au făcut...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#incendiu ferma dacilor, #cornel dinicu, #mafia rusa , #incendiu