Pisicile din Seul, găsite responsabile de pompierii sud-coreeni pentru 100 de incendii. Ce sunt sfătuiți proprietarii

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 17:46 3021 citiri
Avertismentul pompierilor chinezi: Pisicile pot declanșa aparatele electrocasnice cu butoane tactile și pot provoca incendii. FOTO: Pixabay.com

Proprietarii de animale de companie din Coreea de Sud au fost avertizați să fie atenți după ce peste 100 de incendii au fost declanșate de pisici în ultimii trei ani, potrivit pompierilor din capitala Seul.

Departamentul Metropolitan de Pompieri din Seul a spus că pisicile au provocat în total 107 incendii în locuințe între ianuarie 2019 și noiembrie anul 2021, transmite Digi24, citând CNN.

Se presupune că pisicile au declanșat incendiile pornind dispozitivele electrice, au transmis pompierii.

Pisicile pot aprinde aragazele electrice foarte ușor, doar atingând butoanele sensibile ale electrocasnicelor de ultimă generație. Odată supraîncălzite, aparatele pot lua foc.

Patru persoane au fost rănite în astfel de incendii, însă cele mai multe au fost provocate de feline atunci când proprietarii erau plecați de acasă.

Ce îi sfătuiesc pompierii pe proprietarii de pisici

„Incendiile provocate de pisici sunt tot mai dese. Sfătuim persoanele cu animale de companie să acorde o atenție sporită, deoarece focul s-ar putea răspândi mai repede atunci când nimeni nu este acasă”, a declarat Chung Gyo-chul, un oficial al departamentului.

De asemenea, departamentul i-a sfătuit pe proprietarii de pisici să îndepărteze obiectele inflamabile, cum ar fi prosoapele de hârtie, de pe aragaz.

De asemenea, pompierii le-au sugerat oamenilor să folosească aragazuri electrice cu funcție de blocare automată, pentru a preveni riscul de incendiu.

Potrivit departamentului, incendiile legate de animalele de companie sunt în creștere în Seul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News