Dosar penal pentru distrugere în cazul incendiului din Cartierul Francez. Clotilde Armand: ”Am constatat o serie de ilegalități în aceste acte oficiale”

Miercuri, 12 Octombrie 2022, ora 14:38
3338 citiri
Dosar penal pentru distrugere în cazul incendiului din Cartierul Francez. Clotilde Armand: ”Am constatat o serie de ilegalități în aceste acte oficiale”
Incendiu în Șoseaua Nordului FOTO: Captură video Facebook/ Info Trafic București/Ilfov

Poliția a început cercetările în cazul incendiului izbucnit marți seara, 11 noiembrie, la un imobil de lux situat pe Șoseaua Nordului din Capitală, în Cartierul Francez. Pompierii au reușit să stingă focul în șase ore.

”Cu privire la incendiul izbucnit la data de 11 octombrie a.c., la un imobil din Sectorul 1, Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele:

În urma verificărilor efectuate, la data de 12 octombrie 2022, polițiștii Secției 2 au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, a transmis Poliția Capitalei.

Neregulile care au dus la un pas de tragedie

Pe de altă parte, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a explicat, într-o postare pe pagina sa de Facebook cine se face vinovat pentru producerea acestui incendiu și de ce putea fi evitat.

”Așa cum am bănuit, am verificat documentațiile de urbanism emise în cazul construcției fostului hotel Persepolis, transformat în prezent în bloc de locuințe, din Cartierul Francez, a căruit mansardă a fost cuprinsă aseară de flăcări.

Am constatat o serie de ilegalități în aceste acte oficiale și arată, încă o dată, sistemul corupt care a guvernat Primăria Sectorului 1 în timpul fostelor administrații. În acest caz, voi sesiza Parchetul pentru ca toți care au permis intrarea în legalitate a acestei construcții și au încălcat norme esențiale ale legislației de urbanism.

Și vă dau un exemplu despre cum demolarea construcțiilor ilegale din acest caz a fost trenată în instanță până când administrația de diamant a semnat pentru intrare în legalitate. Iată faptele:

• 7 iunie 2012: Poliția Locală Sector 1 a constatat că societatea Persepolis Development, administrată de Manochehr Saadati Sohi ridicase două etaje ale imobilului (etajele 3 și 4) fără autorizație de construcție, stadiul lucrărilor fiind de 100% finalizate! Regimul de înălțime prevăzut de PUG pentru această zonă unde este amplasat imobilul era de maxim P+2. Poliția Locală Sector 1 a cerut judecătorilor să oblige firma să desființeze construcțiile realizate nelegal.

• 26 iunie 2013: Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea și a obligat societatea să demoleze construcțiile efectuate fără autorizație de construire. Cu recurs.

• 28 septembrie 2017- Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a eliberat Certificatul de Urbanism 1650/142/M/31748 pentru obținere a autorizației de construire pentru intrarea în legalitate.

• 1 februarie 2019: Tribunalul București a respins recursul și a menținut decizia de demolare. Cu apel.

• 23 octombrie 2019: Fostul viceprimar al Sectorului 1, Daniela Popa, a semnat autorizația de construire 528/31/V/16739 pentru intrarea în legalitate pentru imobil cu S+P+4E+M (5r).

• 8 noiembrie 2019, ora 08.00: Persepolis Development a început execuția lucrărilor.

• 9 noiembrie 2019, ora 10.00: Persepolis Development a încheiat execuția lucrărilor.

• 20 septembrie 2020: Curtea de Apel București a schimbat total sentința și a respins cererea de demolare, după ce a constatat că tot ce s-a construit nelegal a fost autorizat de Primăria Sectorului 1 prin emiterea autorizației de construire.

Disprețul față de lege ar fi putut ucide și în acest caz! Din fericire nu au fost victime, dar vorbim despre un caz tipic de abuz în serviciu care ne arată o dată în plus cum acționează o administrație care a fost mână în mînă cu dezvoltatorii imobiliari.

Acest caz mai relevă ceva: că am avut dreptate atunci când, la începutul mandatului, am făcut o amplă reorganizare a primăriei, mai ales din punct de vedere al resursei umane. Fostul arhitect șef înlocuit din funcție de mine, fostul primar, fosta viceprimăriță PSD au semnat aceste acte și vor răspunde în fața justiției pentru ceea ce au făcut.

Nu se poate construi o administrație performantă și nu se poate face un act administrativ în interesul comunității cu un sistem nereformat și cu oameni care slujesc alte interese și care sunt parte sau complici a unui sistem mafiot.

PS: Despre hidranții care nu au funcționat ieri, vă spun că la dosar există și un aviz de securitate la incendiu, emis pe 9 septembrie 2019, care avizează documentația tehnică elaborată pentru construcția/amenajarea/ instalația aferentă construcției (S+P+4E+M). Expertul care a întocmit documentația a arătat că există hidranți exteriori în vecinătate și că există un risc mic de incendiu”, a transmis Clotilde Armand.

Pompierii au anunțat marți seara, 11 octombrie, în jurul orei 19.30 că la un imobil de pe Șoseaua Nordului a izbucnit un incendiu violent.

20 de autospeciale au fost trimise la stingerea incendiului

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#incendiu cartierul francez, #incendiu soseaua nordului, #hotel persepolis , #incendiu