Incendiu devastator izbucnit în Andaluzia, în munții din Costa del Sol. O localitate în care locuiesc 7.000 de oameni, evacuată VIDEO

Joi, 09 Iunie 2022, ora 10:47 1860 citiri

Un incendiu care a izbucnit în munţii din sudul Spaniei, în Andaluzia, a forţat evacuarea centrului oraşului Benahavis, unde locuiesc 7.000 de persoane, iar trei pompieri au fost răniţi, au anunţat autorităţile locale, relatează Reuters.

Incendiul a început în după-amiaza zilei de miercuri, 8 iunie, pe versanţii muntelui Pujerra din Sierra Bermejain, deasupra de Costa del Sol, o atracţie pentru turiştii britanici de pe coasta Andaluziei, a scris Departamentul de incendii din Andaluzia (INFOCA) pe Twitter.

Vremea caldă din anotimpul estival şi vânturile nefavorabile alimentează focul, a mai precizat INFOCA într-o postare miercuri seara.

Peste 200 de pompieri din cadrul departamentului, împreună cu 100 de militari şi 50 de pompieri din alte oraşe din Costa del Sol se luptă cu incendiul.

Incendiul apare marcat joi, 9 iunie, în aplicația Google Maps

Avioanele de observaţie au survolat joi dimineaţa zona afectată.

”Din păcate, trebuie să raportăm că trei pompieri de la INFOCA au suferit arsuri de diferite gade, iar unul dintre ei are arsuri pe 25% din suprafaţa corpului şi a fost transportat la spitalul din Malaga”, a declarat preşedintele regional al Andaluziei, Juanma Moreno.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News