Un oraș din Spania a fost evacuat din cauza incendiilor de vegetație. Trei persoane au fost rănite VIDEO

Sambata, 11 Iunie 2022, ora 07:52 1680 citiri
Incendiul a izbucnit miercuri după-amiază, 8 iunie FOTO captură video YouTube

Un incendiu de vegetaţie izbucnit în munţii din sudul Spaniei a dus la evacuarea a 2.000 de persoane din centrul oraşului Benahavis şi la rănirea a trei pompieri, au anunţat autorităţile, citate de Reuters.

Incendiul a izbucnit miercuri după-amiază, 8 iunie, pe versanţii muntelui Pujerra din Sierra Bermeja, mai sus de Costa del Sol, un magnet pentru turiştii britanici pe coasta Andaluziei, a transmis, într-un mesaj pe Twitter, Departamentul pentru Incendii de Vegetaţie din Andaluzia (INFOCA).

Temperaturile ridicate, de vară, şi vântul din faţă alimentează focul, a afirmat sursa citată, miercuri seară.

Serviciile de urgenţă au amplasat corturi în oraşul cu 7.000 de locuitori, dar cei mai mulţi dintre cei evacuaţi s-au adăpostit la rude sau la hoteluri.

Circa 200 de pompieri, împreună cu 100 de militari şi 50 de pompieri din alte oraşe de pe Costa del Sol, se luptă cu flăcările.

Joi dimineaţă, în zonă au fost văzute aeronave de supraveghere.

"Din păcate, trebuie să anunţăm că trei pompieri de la INFOCA au suferit arsuri de diferite tipuri şi unul dintre ei are afectată 25% din suprafaţa corpului şi a fost evacuat la spitalul din Malaga", a declarat jurnaliştilor preşedintele regional din Andaluzia Juanma Moreno.

Un alt incendiu de vegetaţie a făcut ravagii pe acelaşi munte în septembrie, reducând la cenuşă, în câteva zile, cel puţin 7.780 de hectare de pădure şi tufişuri. Circa 1.000 de pompieri, sprijiniţi de 50 de aeronave, au intervenit atunci pentru a stinge acel incendiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News