Imagini apocaliptice cu flăcările care amenință una dintre cele mai iubite insule grecești de către români FOTO VIDEO

Joi, 11 August 2022, ora 09:40
3020 citiri
Imagini apocaliptice cu flăcările care amenință una dintre cele mai iubite insule grecești de către români FOTO VIDEO
Incendiul continuă să facă ravagii în insula Thassos din Grecia FOTO Twitter

Incendiul continuă să facă ravagii pe insula Thassos din Grecia. Pompierii se luptă de ore bune să stingă flăcările.

„Locuitorii și turiștii cazați în zona Koinira au fost înștiințați în dimineața zilei de joi, 11 august, să evacueze zona ca măsură de precauție din cauza fumului intens. Poliția patrulează, informând hotelierii să-și anunțe clienții. Oamenii sunt îndemnați să se îndrepte spre plajă”, potrivit kavalanews.gr.

Rețelele sociale sunt pline de mărturiile românilor aflați acolo în concediu. Aceștia postează informații și poze și se întreabă dacă ar trebui să plece. Administratorii Forum Grecia au făcut apel la calm.

„Momentan totul este sub control, se acționează pentru stingerea incendiului cu 6 avioane și 2 elicoptere care intervin din aer.

Peste 150 de pompieri la sol cu 33 de masini, iar oamenii ăștia lucrează în ritm infernal. Mulțumim și voluntarilor locali care azi noapte și-au pus viața în pericol pentru a fi noi turiștii în siguranță.

Evitați deplasările pe insulă pentru a nu îngreuna intervențiile mașinilor de pompieri și ale celorlalte unități angajate în lupta cu focul.

Rămâneți aproape, echipa Forum Thassos e la datorie încă de azi noapte, unii dintre noi am dormit doar o oră, alții deloc, deci faceți-ne munca ușoară și lăsați-ne să vă ținem la curent cu totul”, se arată într-o postare pe Forum Thassos.

FOTO Twitter/ Grace Matthews

FOTO kavalanews.gr

Imagine surprinsă de pe ferryboat

Autoritățile acționează și din aer.

Un incendiu forestier a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi pe Insula grecească Thassos, una dintre atracțiile principale ale românilor în sezonul estival.

Incendiul are loc în pădurea din Potamia. Pompierii s-au luptat cu flăcările întreaga noapte, iar de dimineață au intervenit și elicopterele.

Autoritățile au anunțat din timp că există riscul de incendii forestire.

Începând de luni, 8 august, este interzis accesul în zonele forestiere din insula Thassos din cauza riscului de incendiu.

Drept urmare, nu este permisă circulația pe drumul Makryammos- Golden Beach și Laimos – Teatrul Antic. Turiștii nu vor mai putea ajunge la plajele Marble Beach, Porto Vathy, Paradise.

De asemenea, circulația este limitată pe următoarele drumuri forestiere:

Sf. Panteleímonas – Ag. Marína;

Potamiá – Pigés Potamiás;

Theológos către Kamíni;

Limenária-Kástro;

Mariés-barajul Marión;

Mikró Kazavíti- Sf. Pantelimon

Kazavíti-Toúmpa

Rachoni

Kallirachi

Sotiros

Cutremur cu magnitudinea 5,7 în sudul Greciei. Seismul s-a simțit pe mai multe insule
Cutremur cu magnitudinea 5,7 în sudul Greciei. Seismul s-a simțit pe mai multe insule
Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit vineri, 29 martie, sudul Greciei la ora 07:12 GMT, a anunţat Centrul German de Cercetare în Geoştiinţe. Epicentrul seismului, la o adâncime de...
Delir în Georgia după prima calificare din istorie, la Euro 2024. O fostă campioană europeană a rămas acasă VIDEO
Delir în Georgia după prima calificare din istorie, la Euro 2024. O fostă campioană europeană a rămas acasă VIDEO
Echipa naţională a Georgiei s-a calificat marţi seara în premieră la un turneu final al Euro, după ce a învins Grecia, pe teren propriu, după lovituri de departajare, scor 4-2, în prima...
#incendii Grecia, #thassos, #Thassos insula, #Grecia , #Grecia