Maia Sandu încadrează drept infracțiune provocarea incendiilor de vegetație. Reacția lui Octavian Berceanu: "La noi sunt hobby"

Joi, 24 Martie 2022, ora 22:05 2134 citiri
Maia Sandu a cerut privarea de ajutor de stat a agenților economici care se fac vinovați de provocarea incendiilor de vegetație FOTO Facebook

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut joi, 24 martie, sancțiuni dure pentru cei care provoacă incendii de vegetație.

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu a atras atenția că incedierea vegetației dăunează mediului și provoacă inclusiv victime.

”Astăzi, în drum spre Glodeni și înapoi, am văzut imagini devastatoare - zeci de miriști, pajiști și păduri în flăcări. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că, doar într-o singură zi, în toată țara avem în jur de 500 de incendii de vegetație. Într-un sat a ars cimitirul. În alt sat, din cauza incendiului pe care l-a provocat, a murit o bătrână. Moldova se sufocă în fum, iar această practică de-a dreptul criminală poluează mediul, produce pagube materiale și face victime.

Toate aceste incendii, care distrug sute de hectare de terenuri și de pădure, și care amenință mai multe localități, au fost provocate de oameni”, a scris președintele Republicii Moldova.

În acest context, Maia Sandu a cerut parlamentului de la Chișinău să introducă în regim de urgență sancțiuni mult mai dure pentru aceste infracțiuni și ”privarea de ajutor de stat a agenților economici care se fac vinovați de provocarea incendiilor de vegetație”.

Prima reacție pe pagina de Facebook a venit din partea fostului șef al Gărzii de Mediu din România. Comentariul lui Octavian Berceanu a fost unul ironic, ținând cont că acesta semnalează constant cazuri despre arderile ilegale din țara noastră.

”Sarut'mana, doamna președinte! Dacă aveți drum spre București, va rog să veniți cu mașina! V-aș vedea venind și cu bicicleta, dar toată România e fum si incendiu și mi-e că nu va mai recunoaștem la destinație. P.S. în Moldova incendierile sunt infracțiuni? Wow, la noi sunt hoby!”, a scris fostul șef al Gărzii de Mediu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News