Încălțămintea potrivită pentru activitatea ta fizică: de ce să ții cont atunci când alegi încălțările sport

Advertorial
Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 16:19
2214 citiri
Încălțămintea potrivită pentru activitatea ta fizică: de ce să ții cont atunci când alegi încălțările sport
FOTO: freepik.com

Confortul în timpul sportului începe cu alegerea corectă a echipamentului. Te-ai întrebat vreodată de ce adidașii pentru alergare nu îți oferă susținerea de care ai nevoie în timpul antrenamentelor cu greutăți? Răspunsul îl vei afla în continuare, unde vei descoperi și cum alegi încălțămintea sport potrivită pentru fiecare tip de antrenament, dar și care sunt detaliile la care trebuie să fii atent. De la sportul în aer liber la exerciții intense cu gantere și antrenamente în sala de sport, pentru fiecare loc și tip de antrenament există o pereche potrivită de adidași de damă și bărbați.

Află tot ce trebuie să știi înainte de următorul antrenament și adaptează constant încălțămintea sport pentru confort și eficiență la fiecare antrenament. Descoperă cele mai bune oferte adidasi de barbati și femei și alege modelul potrivit.

Diferite modele de adidași de bărbați și damă pentru diferite tipuri de antrenament

Ce tip de antrenament preferi? Poate că ești fanul antrenamentelor intense de tip HIIT sau cardio. Sau poate că îți place să te tonifiezi ridicând greutăți. Fiecare rutină de exerciții are nevoie de perechea potrivită de pantofi sport. Unele modele pun mai mult accent pe amortizarea șocului la nivelul călcâiului, în timp ce altele susțin glezna și contribuie la o postură corectă în timpul exercițiilor. Iată care sunt modelele de adidasi dama și bărbați în funcție de tipul de antrenament:

  • Pantofii sport pentru alergat în aer liber - caracterizați de amortizarea eficientă a șocurilor și o talpă confortabilă pentru sporturi pe suprafețe dure;
  • Adidași de damă și bărbați pentru exerciții cu greutăți și haltere - ușor de identificat datorită călcâiului înalt care oferă stabilitate și contribuie la dezvoltarea unei posturi corecte;
  • Adidași pentru crossfit - îmbină mai multe elemente care le oferă versatilitate, astfel că beneficiezi de același confort în timpul fiecărui exercițiu din rutina de crossfit;
  • Pantofi sport de damă și bărbați pentru antrenamente în sală sau în spații închise - beneficiază de flexibilitate la nivelul tălpii și o amortizare medie a șocurilor, fiind recomandați pentru exerciții generale, cu dificultate moderată.

Fiecare model are anumite specificații și caracteristici care minimizează disconfortul și maximizează eficiența ta pe durata exercițiilor. Astfel, adidașii pe care îi porți la alergat în aer liber nu sunt la fel de eficienți când te antrenezi cu greutăți, așa cum nici pantofii sport casual pe care îi porți zilnic nu sunt recomandați pentru antrenamente și activități fizice intense.

Cum alegi pantofii sport de damă și bărbați

Construcția adidașilor pentru activități fizice diferă de la model la model. Cele mai multe dintre aceste detalii sunt ușor vizibile, în timp ce altele acționează de la interior pentru mai mult confort. De exemplu, talpa pantofilor sport de damă și bărbați sau textura materialelor sunt printre cele mai importante elemente de care trebuie să ții cont și în funcție de care trebuie să îți alegi adidașii pentru următorul antrenament. Pentru o listă completă, citește în continuare.

Talpa este probabil cel mai important element al adidașilor de damă și bărbați. Aceasta poate să ofere aderență și stabilitate (în cazul antrenamentelor cu greutăți) sau poate să pună mai mult accent pe amortizarea șocurilor (în cazul alergării în aer liber). Materialul superior trebuie să mențină respirabilitatea piciorului, dar există cazuri în care acesta contribuie la susținerea și fixarea sigură pe durata antrenamentului. Greutatea adidașilor de damă și bărbați trebuie menținută la un nivel minim, tocmai pentru a favoriza libertatea de mișcare.

Cum arată rutina ta de exerciții? Stabilește care sunt nevoile tale din timpul sportului și alege adidașii de damă și bărbați în funcție de activitatea fizică practicată.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#incaltaminte, #incaltaminte sport, #alegere incaltaminte sport , #stiri life style