Cum alegi înălțimea ideală a tocului? Sfaturi în funcție de înălțimea ta

Advertorial
Vineri, 17 Martie 2023, ora 18:49
5452 citiri
Cum alegi înălțimea ideală a tocului? Sfaturi în funcție de înălțimea ta
FOTO: pexels.com

Când vine vorba de tocuri, opiniile pot fi, fără doar și poate, extrem de diverse. Dacă unele persoane aleg pantofii cu tocuri înalte pentru că se simt elegante și încrezătoare, altele sunt de părere că nu aduc decât disconfort și durere. Așadar, dacă faci parte din tabăra din urmă, ar trebui să știi că este posibil să nu fi făcut alegerea potrivită în ceea ce privește înălțimea potrivită a tocului pentru tine.

Fiecare persoană este diferită, iar alegerea unor pantofi perfecți, în care să te simți și confortabil și elegantă, poate fi o misiune delicată. Totuși, pentru a fi mai aproape de aceștia, îți recomandăm să-ți alegi dimensiunea tocurilor în funcție de înălțimea ta.

Ce înseamnă înălțime a tocurilor confortabilă

Deși s-ar putea să fii tentată să crezi că cei mai confortabili pantofi sunt cei care au tocuri mici, trebuie să știi că dimensiunea ideală a acestora variază de la persoană la persoană și va depinde întotdeauna de forma picioarelor tale, de tipul de pantofi, dar și de experiența pe care o ai în ceea ce privește mersul pe tocuri.

Ce dimensiune a tocurilor ți se potrivește în funcție de înălțime, află mai jos:

Ce tocuri alegi dacă ai o înălțime de peste 1,70 m

Deși multe dintre femeile înalte, care au peste 1,70 m, pot fi tentate să evite pantofii cu tocuri înalte pentru ca partenerii lor nu se simt confortabil, acest lucru nu este tocmai potrivit. Cu cât ești mai înaltă, cu atât poți purta mai mult pantofi cu tocuri înalte, care îți pot sublinia silueta. De cealaltă parte, însă, dacă tu nu te simți confortabil să fie toate privirile pe tine, atunci poți încerca pantofi cu tocuri de 3-4 centimetri.

Ce tocuri alegi dacă ai o înălțime între 1,50-1,70 m

Dacă te încadrezi în această categorie, trebuie să știi că poți purta cu încredere pantofi eleganți cu toc de 7 cm, care te pot ajuta să te faci remarcată și să impresionezi prin eleganță. Totuși, optează pentru modele stiletto ori pentru cele decupate în partea din față. De cealaltă parte, însă, n-ar trebui să porți niciodată pantofi cu barete, căci aceștia oferă acea senzație de picioare mai scurte, ceea ce este extrem de inestetic.

Ce tocuri alegi dacă ai o înălțime sub 1,5 m

În cazul în care te numeri printre persoanele scunde, ai putea fi tentată să alegi pantofi cu tocuri cât mai înalte, ceea ce e complet greșit. Optând pentru niște pantofi cu tocuri de 10 cm sau de 12, nu vei face decât să accentuezi faptul că ești prea scundă. Poți alege cu încredere pantofi cu tocuri de cinci centimetri sau de nouă centimetri, în cazul în care mergi la un event special. Este recomandat, de asemenea, să optezi pentru pantofi nude sau unii în aceeași culoare cu ținuta aleasă, căci va crea un look uniform, iar picioarele vor fi alungite din punct de vedere optic.

Indiferent de stilul vestimentar pe care l-ai adoptat de-a lungul timpului, nu-ți fie teamă să porți pantofi cu tocuri zi de zi. În timp, vei reuși să mergi perfect pe ei, iar eleganța pe care ți-o conferă aceștia nu se compară cu nimic. În plus, nu este niciun secret faptul că pantofii, alături de diamante, sunt cei mai buni prieteni ai reprezentantelor sexului frumos.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#inaltime tocuri, #tocuri, #pantofi , #incaltaminte femei