Învaţă să nu rămâi niciodată fără bani accesând descoperitul de cont (overdraft). Care sunt condiţiile şi cum intri în posesia împrumutului fără să mergi la bancă

Marti, 22 Martie 2022, ora 08:30
14495 citiri
Învaţă să nu rămâi niciodată fără bani accesând descoperitul de cont (overdraft). Care sunt condiţiile şi cum intri în posesia împrumutului fără să mergi la bancă
Această linie de finanţare nu funcţioneză întocmai unui credit clasic FOTO Pixabay.com

Ai nevoie de o rezervă de bani pe care să o ai la dispoziție ca să poţi acoperi situații neplanificate, având în vedere nesiguranța pe care o simți ca urmare a contextului actual iar apropiații ți-au recomandat, printre alte opțiuni, să accesezi o linie de finanţare de tip

overdraft

, însă nu ai suficiente informații în acest sens.

Ziare.com îți explică în cadrul rubricii Banii tăi ce înseamnă un descoperit de cont sau overdraft și care sunt avantajele unui astfel de împrumut.

Overdraft-ul este cunoscut și sub numele de "linie de credit", "descoperit de cont" sau "descoperit de card" şi reprezintă un tip de credit pe care instituția financiar-bancară o acordă prin intermediul contului curent și la care poți apela foarte ușor, chiar din faţa computerului.

Acest tip de împrumut poate fi accesat atât de către persoane fizice, fiind un produs atașat unui cont curent prin care se virează o sumă lunară, cum ar fi salariul, cât și de către companii sub forma unei linii de credit.

Astfel, persoanele fizice pot primi de la trei, șase sau chiar douăsprezece salarii sub forma de overdraft (în funcţie de bancă) pe care le pot cheltui fară să fie nevoie de justificarea destinației banilor. Pe de altă parte, potrivit specialiștilor financiari, companiile pot primi până la de trei ori multiplul cifrei de afaceri medii lunare (CAML).

Care sunt costurile

De asemenea, trebuie să ştii că overdraft-ul nu este un credit clasic, beneficiarul plătind doar dobânda aferentă sumei cheltuite, motiv pentru care rata este mai mică decât cea aferentă cardurilor de credit.

  • comision de analiză dosar: ZERO;
  • comision lunar de administrare: ZERO;
  • dobândă variabilă, ajustată trimestrial;
  • dobânda se calculează doar pentru suma utilizată. Dacă nu folosești facilitatea descoperit de cont (overdraft), nu vei datora nicio dobândă pentru descoperitul de card.

Condițiile pe care trebuie să îndeplineşti

  • să fii cetățean român;
  • să ai minimum 18 ani;
  • să ai venituri nete, dovedite, pentru rambursarea creditului;
  • să ai vechime minimum 3 luni la actualul loc de muncă;
  • angajatorul să aibă convenție de plată a salariilor cu banca respectivă.

În cazul descoperitului de cont (overdraft) online, sunt eligibili doar cei care au venituri salariale care apar în evidențele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Care sunt documentele necesare pentru overdraft

În cazul în care aplici online, obții descoperitul de cont (overdraft) cu ZERO hârtii și ZERO drumuri la bancă. Vei completa cererea online, vei semna documentele electronic și vei primi banii în cont.

  • cartea de identitate;
  • documente care dovedesc veniturile. Dacă ești salariat, confirmarea veniturilor se va face automat, prin interogarea bazei de date ANAF.

Cu opțiunea overdraft sau descoperit de cont nu rămâi niciodată fără bani și te bucuri de fiecare oportunitate.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Noi complicații în sistemul RO e-Transport: ”Stați să vedeți când încep amenzile și procesele”
Noi complicații în sistemul RO e-Transport: ”Stați să vedeți când încep amenzile și procesele”
Autoritatea Națională de Administrare Fiscală a anunțat că vrea extinderea listei de bunuri cu risc fiscal ridicat monitorizate prin sistemul RO e-Transport și a publicat miercuri, 17...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#imprumut rapid, #overdraft, #linie de credit, #Banca, #ANAF, #comision, #dobanta, #rate, #cont , #Banca