Marcel Ciolacu explică de ce susține impozitarea progresivă: ”PSD nu e interesat să bage lumea la puşcărie, dar peste tot în lume există”

Duminica, 13 Februarie 2022, ora 22:55
3847 citiri
Marcel Ciolacu explică de ce susține impozitarea progresivă: ”PSD nu e interesat să bage lumea la puşcărie, dar peste tot în lume există”
Liderul PSD a explicat că persoanele cu venituri scăzute nu vor plăti mai mult în urma impozitării progresive FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat asigurări duminică, 13 februarie, că anul acesta nu vor fi introduse taxe noi. Liderul social-democraților a precizat însă că susține introducerea impozitării progresive.

„Ce pot spune cu certitudine: anul acesta nu vor apărea taxe noi, este şi normal”, a declarat Marcel Cioalcu duminică seară, la Digi 24.

Întrebat dacă anul viitor este posibil să fie introduse noi taxe, liderul PSD a răspuns:„ Eu nu cred, fiindcă, dacă nu avem creştere economică anul acesta, cred că în doi trei ani vom începe să ne revenim. Părerea mea că nu”.

Acesta a arătat că, în opinia sa, prioritatea o reprezintă o mai bună colectare la bugetul de stat, măsură despre care spune că este o prioritate şi pentru ministrul social-democrat al Finanţelor, Adrian Câciu.

„Nu se recomandă şi eu nu recomand acest an vreo modificare în Codul Fiscal. Ea este prinsă şi în PNRR, această modificare, şi acest PNRR domnul Ghinea l-a ţinut la secret. (...) Nu ştiu dacă va plăti cineva mai mult. E discuţie de fond tot timpul când vorbim de această cotă unică, eu nu ştiu care e cota unică mai exact în România, este 10% la IVG, e 16% la profit... eu nu m-am lămurit încă, fiindcă toată lumea apără această cotă unică sau lasă impresia că apără această cotă unică, ea nemaifiind o cotă unică. Mai sunt doar trei state europene care au cotă unică”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

În acest context, președintele PSD a afirmat că susţine renunţarea la cota unică de impozitare, arătând că în programul de guvernare este prins faptul că vor exista discuţii pe acest subiect.

„Este vorba de abordare. (...) În momentul în care 24 de state au renunţat la cota unică şi au mai rămas trei state, cred că este un semnal. Nu înseamnă că, dacă ieşim din cota unică, o să fie mai mare impozitarea”, a adăugat Ciolacu.

Întrebat de la a câta locuinţă ar urma ca proprietarii să plătească taxe mai mari, Ciolacu a răspuns: „Nu neapărat numărul de case, presupun că valoarea este mai importantă decât numărul de case şi veniturile, cum s-a constituit. PSD-ul nu e interesat să bage lumea la puşcărie (...) dar peste tot în lume există o impozitare progresivă”.

Liderul PSD a arătat că persoanele cu venituri scăzute nu vor plăti mai mult.

„Eu aş lua baza declaraţiilor pe venit, aş lua salariul preşedintelui României, ca să creezi un anumit echilibru”, a adăugat Ciolacu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Gică Popescu a bătut la ușa lui Marcel Ciolacu. De ce s-a dus "Baciul" în audiență
Gică Popescu a bătut la ușa lui Marcel Ciolacu. De ce s-a dus "Baciul" în audiență
Președintele clubului Farul, Gică Popescu, a fost în audiență la Marcel Ciolacu, premierul României. Gică Popescu a discutat despre finanțarea acdaemiillor și a cluburilor de fotbal....
#impozitare progresiva, #taxe noi, #marcel ciolacu, #PSD, #PNRR , #stiri Marcel Ciolacu