Un ministru al Guvernului Tudose, bagat si el in ceata de taxa de solidaritate: Nu a inteles nimic

Sambata, 21 Octombrie 2017, ora 16:45 3685 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Noua gaselnita a Guvernului Mihai Tudose l-a bagat in ceata nu doar pe premier, ci i-a nedumerit pe multi oameni politici sau din domeniul fiscal. Printre ei se numara si noul ministru al Fondurilor Europene, Marius Nica.

Este vorba despre taxa de solidaritate, despre care Nica a spus, sambata, la Antena 3, ca a inteles ca este o contributie.

"Nu, nu!", a repetat Nica de cateva ori, cand a fost intrebat daca a inteles ce este taxa de solidaritate si cum se va aplica aceasta.

"E adevarat ca in aceste doua zile am fost zi si noapte aici la minister cu colegii. Anumite deadline-uri pe care le-am angajat fata de Comisia Europeana, nu am stat sa citesc eu, personal, sa ma documentez, dar din dezbaterile din mass-media si din pozitiile guvernamentale, nu am inteles decat ca nu este o taxa in plus", a adaugat ministrul.

Amintim ca ministrul de Finante, Ionut Misa, a anuntat miercuri seara, la TV, ca firmele vor fi obligate sa plateasca o noua taxa, de solidaritate, de 2% din fondul de salarii. Masura va fi aplicata din 2018, in mai putin de trei luni de zile.

De atunci, nimeni nu a putut oferi un punct de vedere oficial clar cu privire la impactul pe care il va avea taxa sau cum se va aplica ea. Inclusiv premierul Mihai Tudose s-a declarat nelamurit si l-a ironizat pe Misa, dar a dat asigurari ca salariile nu vor scadea din cauza acestei taxe.

Iata cateva incercari de lamurire, de joi si vineri:

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com