Un deputat USR acuza: PSD a mintit in campanie, angajatii part-time vor plati impozite mai mari

Marti, 18 Iulie 2017, ora 21:09 3485 citiri
Foto: Ziare.com

Deputatul USR Claudiu Nasui acuza ca PSD "a mintit in campanie cand a spus ca nu creste impozitele" si sustine ca Guvernul Tudose "creste impozitarea pe munca cea mai slab platita", facand referire la cresterea CAS si CASS pentru angajatii part-time.

"PSD a mintit in campanie cand a spus ca nu creste impozitele. Mai mult, domnul Dragnea si premierul sau au mintit saptamana trecuta, cand au reafirmat acelasi lucru.

PSD a incercat sa creasca impozitele pe munca prin amendamente, dar nu a reusit. Iar acum guvernul Tudose vine cu o propunere de OUG prin care creste impozitarea pe munca cea mai slab platita", sustine pe Facebook Claudiu Nasui.

In continuare, acesta explica felul in care impozitarea angajatilor cu contract part time la nivelul salariului minim brut ii afecteaza pe acestia.

"Guvernul PSD vrea sa introduca un prag minim de calcul a contributiilor obligatorii. Practic, orice munca cu timp partial urmeaza sa fie impozitata minim la nivelul de norma intreaga a salariului minim.

Dintr-un calcul simplu rezulta ca la nivelul salariului minim, cineva care munceste in prezent cu doua ore pe cartea de munca va avea de platit impozite de 2,59 de ori mai mari. Cineva care munceste 4 ore, va fi impozitat de 1,45 ori mai mult decat acum", mai sustine membrul Comisiei de buget, finante si banci din Camera Deputatilor.

Acesta mai arata faptul ca banii pentru PNDL si pentru salariile de la stat vin de la angajatii din mediul privat.

"Mai tineti minte cand ne promitea doamna Vasilescu ca daca cresc salariile la stat vor creste si salariile din privat? Evident ca nu are cum sa se intample asta pentru ca salariile de la stat sunt platite din taxele si impozitele platite de cei care lucreaza in economia privata. O simpla lectie de finante publice elementare i-ar arata acest trist adevar.

De unde credeati ca vin miliardele pe care PSD le aloca prin notoriul PNDL? De la dumneavoastra. De unde vin banii pentru cresteri fantastice de salarii la stat? Tot de la dumneavoastra. Cei care munciti si platiti printre cele mai mari impozite pe munca din Uniunea Europeana. #Minciuni #Impozitare #PovaraFiscala #CiumaRosie", incheie postarea Claudiu Nasui.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Un deputat USR acuza: PSD a mintit in campanie, angajatii part-time
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Suferinta mare pe somnorosii astia!