Traian Basescu: CAS nu pot fi reduse in 2011

Joi, 19 Mai 2011, ora 13:37
1508 citiri
Traian Basescu: CAS nu pot fi reduse in 2011
Foto: ZF

Contributiile la asigurarile sociale nu pot fi reduse in acest an, deoarece nu permite bugetul, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu.

"O reducere nu face decat sa mareasca factura guvernului. Important ar fi sa se plateasca de toti agentii economici. Eu nu sunt adeptul solutiei: 'hai sa ne uitam mai la toamna'. La toamna ce spunem, ca ne mai uitam in ianuarie? Va spun drept, nu se poate in anul asta", a spus seful statului, in cadrul unei conferinte organizate de Ziarul Financiar.

Potrivit spuselor sale, in economia romaneasca se observa un "campionat al eludarii platilor fiscale", indiferent ca este CAS, impozite, ajutor de somaj.

"Toata ideea care se propaga este ca institutiile statului sa-i prinda. Orice am face, daca ii luam pe astia la ANAF, sunt cateva mii. Orice ar face, nu pot sta in spatele fiecarei firme. Eu fac o propunere inversa si va dau o garantie. Toti agentii economici sa-si plateasca CAS si, in acel moment, se reduce cu cel putin 2%. Platiti-l si vi-l dau inapoi", a explicat Basescu.

Seful statului insista ca trebuie, in primul rand, schimbata mentalitatea in mediul de afaceri din Romania privind plata datoriilor la stat.

"Trebuie sa inversam lucrurile: e problema mea sa repect legea, pentru ca, pe de alta parte, vreau autostrazi, vreau mai multi politisti, vreau sa fie spitale. Trebuie sa schimbam mentalitatea. Statul te prinde daca poate. Dar sunt 14.000 de controlori fiscali, daca sentimentul general este sa pacalim statul, foarte bine, o sa mai marim cu 2% CAS, daca ne mai pacalim unii cu altii. Doamne fereste, nu are nimeni in calcul sa majoreze", a spus Basescu.

El a precizat ca statul nu este conceput sa prinda pe cineva, ci sa faca ceva pentru cetatenii sai, insa, pentru acest lucru, are nevoie de bani, iar banii vin doar din coletarea impozitelor si taxelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#contributii sociale, #Traian Basescu contributii, #Traian Basescu CAS , #contributii
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Vine 2012 cind e posibil orice: cresc salariile, scad impozitele si taxele. Doar pentru a mai cistiga voturi si pentru un an electoral. In rest, potopul portocaliu.