Sesiunea extraordinara pe reducerea CAS, amanata o saptamana

Luni, 18 August 2014, ora 15:24
2392 citiri
Sesiunea extraordinara pe reducerea CAS, amanata o saptamana

Senatul a amanat cu o saptamana sesiunea extraordinara pe tema reducerii CAS cu 5% de la 1 octombrie, a anuntat, luni, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu.

El a mentionat ca era aproape imposibil ca aceasta masura sa fie discutata, deoarece trebuia sa treaca mai intai pe la Comisia de Buget-Finante, care nu ar fi terminat analiza in timp util.

Senatul se reuneste luni pentru a dezbate legea privind reducerea CAS

"Este deja ora 14.00 si colegii din Opozitie au inteles lucrul asta (...) Luni (25 august - n.red.) la ora 14.00 vom avea Biroul permanent, iar la ora 16.00, plen", a precizat Sarbu, citat de Mediafax.

Ulterior, marti, pe 26 august, masura va fi dezbatuta si de Camera Deputatilor, informeaza Digi 24.

Blaga: Daca nu exista cvorum la Senat, inseamna ca Ponta nu doreste reducerea CAS

Senatul a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca se reuneste, luni, de la ora 16.00, in sesiune extraordinara, pentru a dezbate legea privind reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie, lege care a fost retrimisa pentru reexaminare de catre presedintele Traian Basescu.

Sesiunea a fost convocata de parlamentarii ACL care au cerut si convocarea Camerei Deputatilor pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS, astfel incat masura sa intre in vigoare de la 1 octombrie, asa cum a anuntat Guvernul ca doreste.

Presedintele Traian Basescu este de acord in principiu cu reducerea CAS, dar spune ca acum nu este sustenabila financiar. El a declarat, joi, ca "reducerea CAS nu face altceva decat sa accelereze intrarea in criza prin accentuarea masiva a deficitului la fondul pe pensii" si ca, in mod egal, PSD, PNL si PDL "ii mint pe romani pentru a le lua voturile".

Basescu, atac la Ponta, Blaga si Iohannis: Sunt iresponsabili si mincinosi. Reducerea CAS baga tara in criza

In schimb, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut vineri ca "exista toate premisele" ca legea privind reducerea CAS sa fie readoptata fara modificari de Parlament, "cu o majoritate covarsitoare", in sesiunea extraordinara.

Tariceanu: Exista premisele ca reducerea CAS sa fie adoptata saptamana viitoare

Daca nu va fi multumit de modificarile aduse legii, seful statului mai are o cale de atac: Curtea Constitutionala.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#reducere CAS amanare, #Senat reducere CAS, #reducere CAS , #contributii