Reducerea CAS, discutata saptamana viitoare

Luni, 09 Mai 2011, ora 16:02
1274 citiri
Reducerea CAS, discutata saptamana viitoare

Coalitia va discuta, saptamana viitoare, despre posibilitatea reducerii contributiilor la asigurarile sociale (CAS), a anuntat, luni, presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

"Noi am fi vrut sa reducem inca de prin aprilie-mai. A ramas sa asteptam discutiile cu FMI si noi sustinem, in continuare, sa reducem contributiile cu 2,5 - 3 procente si probabil ca saptamana viitoare vom lua in discutie din nou in coalitie acest subiect.

Noi am vrea sa putem adopta aceasta solutie si, dupa cate stiu, si celelalte formatiuni politice. Cand am discutat la inceputul anului, toata lumea a considerat ca ar fi benefica o reducere a contributiilor sociale, daca este si sustenabila, normal", a spus Kelemen, citat de Evenimentul Zilei.

Potrivit acestuia, liderii Coalitiei nu au abordat, luni, subiectul reducerii CAS si nici alte aspecte referitoare la discutiile cu Fondul Monetar International.

Legat de acest subiect, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca mai trebuie facute evaluari cu privire la posibilitatea reducerii contributiilor la asigurarile sociale.

"Am discutat cu autoritatile despre reducerea CAS. Am convenit ca trebuie sa vedem mai multe date fiscale pe 2011 pentru a sti daca exista suficient spatiu fiscal pentru o asemenea masura. Romania trebuie sa se asigure ca are bani pentru 2011, dar si pentru 2012 inainte de a lua masura reducerii CAS", a afirmat Jeffrey Franks.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#reducere contributii, #discutii contributii sociale , #contributii