Noul impozit global: Vacantele in Romania ar putea intra la deduceri, nu si cele in strainatate

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 10:28 5930 citiri
Foto: site PSD

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a dat mai multe detalii cu privire la intentia Guvernului de a introduce impozitul global si impozitul pe gospodarie, punctand, printre altele, faptul ca banii cheltuiti intr-un concediu in tara ar putea intra la deduceri fiscale, nu si cei cheltuiti in strainatate.

Declaratiile au fost facute miercuri seara, la Digi24, in contextul dezbaterilor legate de intentia Guvernului Grindeanu de a reduce cota unica de la 16% la 10% si de a scuti total de plata impozitului persoanele care au venituri sub 2.000 de lei.

In ceea ce priveste deducerile in baza carora impozitele vor fi reduse, ministrul a spus ca ele se vor aplica tuturor celor 7 milioane de gospodarii din tara, estimand ca s-ar putea obtine astfel o crestere de 2% din PIB la bugetul de stat.

"O sa va dau un exemplu, ce se poate deduce fiscal. Vor fi mai multe categorii, care, in urma dezbaterilor, vor fi stabilite. De exemplu, daca o familie pleaca in vacanta de vara sau de iarna intr-o statiune turistica in tara, contravaloarea excursiei sau a vacantei petrecute in tara va fi dedusa fiscal, Daca va pleca in afara, nu va mai fi dedusa fiscal. Am dat un exemplu, pentru ca ne-am gandit si la alti factori si alte motoare care pot conduce la crestere economica. Poate fi turismul", a spus Rovana Plumb.

Ministrul a precizat ca deducerile fiscale vor avea efect atat asupra bugetului familiei, cat si asupra bugetului de stat si a colectarii de taxe.

"Totul va fi transparent. Acum e la nivel de initiativa", a explicat Rovana Plumb, precizand ca in ceea ce priveste categoriile de deduceri, ele vor fi subiectul unor dezbateri publice in perioada urmatoare.

In orice caz, vor trebui declarate toate veniturile, a subliniat ministrul.

Citeste mai multe despre:

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News