"Mortul lui Dragnea", unul dintre cei care au castigat la loteria bonurilor

Marti, 14 Aprilie 2015, ora 13:46
8195 citiri
"Mortul lui Dragnea", unul dintre cei care au castigat la loteria bonurilor
Foto: Romica Parpalea/Facebook

Romica Parpalea, denuntatorul lui Liviu Dragnea in dosarul "Frauda la Referendum", despre care vicepremierul afirma ca "este mort din anul 1991", este unul dintre castigatorii Loteriei fiscale, cu un bon de 6,3 lei.

Romica Parpalea, cunoscut si sub numele de "mortul lui Dragnea", a postat pe Facebook poza cu biletul castigator de la prima extragere a Loteriei fiscale. Bonul, in valoare de 6,3 lei, este emis in data de 7 februarie la o unitate de pe strada Constantin Brancoveanu din orasul Alexandria. Pe bonul fiscal apare ca Parpalea a cumparat o paine alba de 300 de grame. El a confirmat ulterior informatia pentru Gandul.

Loteria bonurilor fiscale: Care este bonul care aduce un castig de un milion de lei

La prima extragere organizata pentru loteria bonurilor fiscale de catre Ministerul Finantelor si ANAF, care a avut loc luni, in a doua zi de Paste, au fost declarate castigatoare bonurile emise la 7 februarie, cu valori intre 6,00 lei si 6,99 lei.

Persoanele care detin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu aceasta valoare, se pot prezenta in urmatoarele 30 de zile la unitatile ANAF, cu bonurile in original si o copie a actului de identitate, premiile urmand sa fie acordate in maximum trei luni.

Romica Parpalea este din Alexandria, judetul Teleorman, si a devenit cunoscut odata cu dosarul Referendumului, in care Liviu Dragnea este inculpat. Parpalea, fost sef de filiala PSD, este cel care l-a si denuntat pe vicepremier si despre care Dragnea spunea ca "este mort din 1991".

Loteria bonurilor fiscale: Cu cati bani ramai in mana din premiu si cat ia statul

"Eu l-am denuntat pe Liviu Dragnea. Deocamdata sunt viu (...) Sa stie si domnul Dragnea, eu am facut plangerea penala si sunt in viata deocamdata. Nu imi este teama de el. Eu inca sper ca suntem intr-un stat democratic", spunea atunci barbatul.

Instanta suprema a inregistrat in 7 octombrie 2013 dosarul "Frauda la referendum", in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a inceput in 15 noiembrie 2013.

Loteria bonurilor fiscale: Exista cel putin 10 castigatori (Foto) - UPDATE

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, "cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale".

Loteria bonurilor fiscale: Ce spun castigatorii

Anchetatorii sustin ca Dragnea a fost sustinut in fraudarea referendumului de 74 de presedinti si membri ai unor sectii de votare din localitati din judetele Teleorman, Vrancea, Gorj si Olt. Acestia au fost trimisi in judecata pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot decat cele votate de alegatori, infractiuni comise sub forma autoratului, complicitatii sau a instigarii.

La termenul din 30 martie, instanta suprema a amanat pentru 22 aprilie dezbaterile finale in acest dosar, pentru a fi audiati doi martori si patru inculpati care au spus ca vor sa faca noi declaratii.

In acest dosar au fost audiati ca martori si premierul Victor Ponta si ministrul Apararii, Mircea Dusa.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Romica Parpalea castigator loterie bonuri, #Romica Parpalea denunt Dragnea Referendum mort , #fiscal