Ministerul Sanatatii: CASS nu va creste in 2014 sau in anii urmatori

Luni, 28 Iulie 2014, ora 16:43 2060 citiri

Ministerul Sanatatii a negat ferm ca ia in considerare o crestere a CASS in 2014 sau in urmatorii ani, dupa cum a afirmat secretarul de stat Dorel Sandesc.

"Ministerul Sanatatii nu a discutat cu Fondul Monetar International si nici cu alte organisme internationale o eventuala crestere a contributiilor la Sanatate. De asemenea, nu a avut loc o asemenea dezbatere nici in Guvernul Romaniei. Stiu ca acum 4 ani, in anul 2010, au existat propuneri privind posibile majorari, dar ramase la stadiul de discutii. Subliniez faptul ca nu vor fi majorate contributiile la Sanatate", a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

Contributia la sanatate ar putea creste, anunta un secretar de stat. Ministerul neaga

Informarea vine la scurt timp dupa ce secretarul de stat Dorel Sandesc a afirmat ca aceasta masura ar trebui implementata si ca a fost discutat si aprobata de cei de la FMI.

"A fost o discutie privind analiza sistemului de sanatate. Nu este un obiectiv sau o masura stabilita de Guvern. Au fost discutii globale. Nu avem o discutie sau decizii la nivel interministerial. Este doar o discutie in perspectiva si merita facuta, dupa parerea mea. (...)

Discutia e necesara si am discutat inclusiv cu FMI. Este o dezbatere pe care vrem sa o avem. Parerea mea e ca ar trebui revenit la nivelul anterior, pentru ca aceasta contributie este la nivel standard in UE, 13,5-14 la suta", a spus secretarul de stat, la o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore, a negat informatia.

"Pot sa va spun faptul ca nu avem in plan o crestere a contributiilor. Ideea este una mai veche, am discutat-o in 2010 cu FMI si atunci se analiza posibilitatea unor cresteri ale CASS. Nu am fost la conferinta la care a participat domnul Sandesc, dar probabil a fost o declaratie scoasa putin din context", a explicat Oana Grigore, intr-o interventie la Realitatea Tv.

C.P.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News