In disputa Kovesi versus ANAF, a aparut o solutie inedita

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 12:29
5428 citiri
In disputa Kovesi versus ANAF, a aparut o solutie inedita
Foto: ANAF

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi sustine ca Agentia de recuperare a prejudiciilor din dosarele penale "nu trebuie sa functioneze in subordinea ANAF sau a Ministerului Finantelor, ci in subordinea DNA, institutie care si-a dovedit pana acum eficienta."

"Potrivit sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, suma care trebuie confiscata de ANAF din recuperarea prejudiciilor din dosarele penale este de 310 milioane de euro. De la inceputul anului, la imense presiuni publice, s-a luat decizia infiintarii unui departament, la nivelul ANAF, pe modelul Antifraudei, specializat doar pe recuperarea prejudiciilor.

Ca multe alte proiecte ale Guvernului Ponta, si acesta a fost pus la sertar, cu speranta ca vom uita de el. Pentru ca este evident ca ANAF nu este preocupat de recuperarea prejudiciilor, ci de gasirea de scuze si aruncarea responsabilitatii in curtea DNA, o solutie pertinenta ar fi organizarea agentiei de recuperare a prejudiciilor in subordinea institutiei conduse de Laura Codruta Kovesi, nu a ANAF", afirma Raetchi, intr-un comunicat remis sambata.

Deputatul liberal mai arata ca "romanii din diaspora cer mai multa eficienta in recuperarea banilor furati din dosarele penale" si adauga ca un roman de peste hotare i-a transmis un mesaj in care acesta propunea "ca intreg ANAF sa functioneze in subordinea DNA".

Kovesi ataca din nou Fiscul: Noi oferim totul pe tava ANAF-ului. Daca nu se descurca, sa lase pe altii

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat joi ca suma care ar trebui sa fie confiscata de ANAF in urma hotararilor definitive pronuntate in dosarele instrumentate de DNA se ridica la 310 milioane de euro, insa in ultimele opt luni nu s-a facut nimic pentru recuperarea acestor bani.

ANAF ii da replica sefei DNA: Nu suntem singurii responsabili

Valoarea prejudiciilor ce provin din dosare instrumentate de DNA pentru care au fost comunicate sentinte judecatoresti in 2014 este de 150 milioane de euro, nu de 300 milioane de euro, si este profund incorect ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala sa fie indicata ca unic responsabil pentru gradul scazut de recuperare a prejudiciilor, se arata intr-un comunicat al institutiei remis presei vineri.

Mai mult, ANAF precizeaza ca din valoarea totala a prejudiciilor, de 150 de milioane de euro, 53,6% sunt nerecuperabile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#Kovesi prejudicii recuperate ANAF, #disputa Kovesi DNA ANAF , #ANAF