Guvernul anunta scutiri de contributii pentru curieri si angajatii din supermarket

Vineri, 01 Mai 2020, ora 07:53 13740 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a adoptat, in sedinta de joi seara, o modificarea a legislatiei care prevede ca primele pe care companiile din anumite domenii le-au oferit angajatilor care au fost nevoiti sa lucreze in contact direct cu cetatenii in aceasta perioada de pandemie vor fi scutite de plata CAS si CASS.

Cel care a facut anuntul la finalul sedintei a fost seful Cancelariei premierului, Ionel Danca.

"Un proiect de act normativ important adoptat in aceasta sedinta de guvern vizeaza anumite venituri primite de catre angajatii care, in perioada starii de urgenta, au lucrat in contact direct cu cetatenii in anumite sectoare economice in ciuda riscurilor", a spus Danca, de la Palatul Victoria.

El a adaugat ca angajatii la care face referire actul normativ sunt cei care lucreaza in distributie, vanzare de alimente, retele comerciale si curierat.

"Este vorba despre angajatii care in perioada starii de urgenta au lucrat in contact direct cu cetatenii in anumite sectoare economice, precum cele de distributie sau vanzare a alimentelor, retele comerciale, sectoare economice unde, in ciuda riscurilor, angajatii au continuat sa isi desfasoare activitatea si au primit din partea angajatorilor anumite prime.

Aceste prime in bani sunt exceptate de la plata contributiilor sociale si contributiilor de asigurari sociale de sanatate pentru a da posibilitatea acestor angajati sa retina o suma cat mai mare din aceste prime", a precizat Ionel Danca.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News