Guvernul a decis: ANAF va recupera mai usor prejudiciile

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 22:18
9740 citiri
Guvernul a decis: ANAF va recupera mai usor prejudiciile
Foto: Arhiva Facebook/ANAF

In cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) va exista o structura care se va ocupa de recuperarea prejudiciilor stabilite de catre instante.

Decizia a fost luata, miercuri, in sedinta de Guvern.

ANAF a fost criticata de procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru ca recupereaza foarte greu prejudiciile stabilite in sentinte judecatoresti definitive.

Astfel, Executivul a aprobat formarea unei noi structuri, responsabila la nivel national cu executarea silita a cazurilor speciale, tocmai in scopul "imbunatatirii randamentului recuperarii creantelor bugetare dispuse prin hotarari judecatoresti definitive".

"Actuala directie de executare silita cazuri speciale se reorganizeaza prin preluarea structurilor teritoriale, pentru marirea gradului de recuperare a prejudiciilor stabilite de catre instantele judecatoresti, cresterea gradului de valorificare a bunurilor confiscate si aplicarea eficienta a sanctiunilor internationale", se arata intr-un comunicat al ANAF.

In plus, Guvernul a avizat si infiintarea unei noi functii in cadrul institutiei, de vicepresedinte, care va coordona intreaga activitate a structurilor vamale de la nivel central si teritorial.

Marti, premierul Dacian Ciolos a cerut mai multa eficienta in ceea ce priveste recuperarea prejudiciilor din partea Fiscului si a promis ca din toamna fiecare cetatean va putea plati online taxele si impozitele.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#ANAF recuperare prejudicii, #structura ANAF prejudicii, #recuperare prejudicii , #ANAF