Grapini, despre impozitul forfetar: Scopul nu a fost sa-i omoram pe cei corecti

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 18:30
3817 citiri
Grapini, despre impozitul forfetar: Scopul nu a fost sa-i omoram pe cei corecti
Foto: Adevarul

Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri, Maria Grapini, a declarat ca introducerea impozitului forfetar nu are ca scop inlaturarea celor corecti ci sanctionarea celor care s-au sustras de la plata pana acum.

"Din nefericire, exista foarte multa evaziune. Ii omori pe cei corecti in momentul in care nu intervii ca stat. Este obligatia statului sa identifice cine nu plateste. O spuneam ca intreprinzator si o spun si acum cand fac parte din Guvern, nu este moral si corect sa mai introduci o noua taxa", a spus ministrul, potrivit Adevarul.

Impozitul forfetar este structurat pe opt coduri CAEN iar valoarea taxei este calculata in functie de cativa indicatori.

"Cele opt coduri CAEN sunt din patru domenii: hoteluri-pensiuni, restaurant - baruri- cafenele, service auto, unde sunt mai multe - spalatorie, vulcanizare, service compet cu de toate. Asta doar aici se aplica si nici aici nu se aplica uniform. In calculul ce l-am facut noi, cel mai mic impozit este 220 de lei. Suma pe care o plateste cineva nu este in functie de cifra de afaceri. Vor exista firme cu aceasi cifra de afaceri, dar cu imozit diferit, in functie de cativa indicatori relevanti", a mai spus ministrul.

Grapini: Forfetarul nu este supraimpozitare, cei care l-au inteles vor sa li se aplice

Maria Grapini a declarat ca, potrivit unui studiu, pentru toate spatiile de cazare din Romania, la un loc, s-a platit la stat o suma mai mica decat cea adunata de la service-urile auto.

"Scopul nu a fost sa-i omoram pe cei corecti, ci ca cei corecti sa plateasca mai putin si sa intre in impozitare si cei care nu au platit deloc. Am facut un studiu pentru 2011 - 2012 si toate spatiile de cazare din Romania, tot ce avem noi in Romania, au platit mai putin decat service-urile auto, 29 de milioane de lei", a mai spus Grapini.

Ministrul sustine ca daca o firma nu poate plati impozitul forfetar inseamna ca business-ul nu poate sa existe.

"Daca nu poate plati sumele acelea inseamna ca business-ul nu poate sa existe. Spun asta ca intreprinzator si nu ca ministru. Sunt unii care n-au platit niciodata niciun leu, n-au facut niciodata profit. Nu stiu cum si-or fi intretinut investitia pentru ca ei figurau cu salariul minim la propriul business, dividende niciodata ca n-au facut profit, insa s-au dezvoltat", a mai spus ministrul.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Grapini impozit forfetar, #Grapini impozit patroni corecti impozit , #impozit forfetar
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
N-o fi fost scopu', da' rezultatu'...