Firmele, scutite de plata asigurarilor sociale daca angajeaza someri sub 25 de ani

Luni, 16 Iulie 2012, ora 13:01 1714 citiri
Foto: B1 TV

Firmele care vor angaja someri cu varste de sub 25 de ani sau de peste 55 de ani vor fi scutiti de la plata contributiilor sociale pentru acestia, potrivit unei propuneri a Guvernului condus de Victor Ponta.

Masura este doar una dintre cele pe care premierul le va discuta cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, in timpul misiunii de evaluare ce va avea loc dupa referendumul pentru demiterea presedintelui suspendat, Traian Basescu, mai exact incepand cu 31 iulie.

Scutirea de plata a contributiilor sociale pentru categoriile mentionate va fi pe o perioada de un an de zile si doar in conditiile in care angajatorul respectiv pastreaza angajatul inca un an.

Ponta: Delegatia FMI isi amana vizita. Guvernul vrea sa schimbe legea TVA (Video)

Potrivit premierului Victor Ponta, masura a fost propusa deoarece sunt foarte multi tineri care nu isi gasesc un loc de munca sau care lucreaza la negru. De asemenea, persoanele de 55 de ani care sunt in somaj sunt rezultatul, in general, al disponibilizarilor de la stat, iar, pentru ca mai au doar cativa ani pana la pensie, nu isi gasesc un loc de munca.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News